Birkerød-teens vandt DM-guld

Efter Elitedivisionsholdets historisk flotte DM-sølv var det op til ungdomsspillerne i Birkerød Tennisklub at vise flaget. Det gjorde man så med både styrke og stil.

Foto: Lars Olrik

For første gang i BTK's levetid havde man tre hele hold med i slutspillet om danmarksmesterskabet for juniorer.Og som om det ikke var en tilstrækkelig stor præstation i sig selv, kvalificerede  både U14, U16 og U18 sig til finalerne efter semifinalesejre over henholdsvis Team NKG, HIK og KB.

U14-holdets finale mod KB blev efter en intens og velspillet kamp afgjort med 5-2 i KB's favør.

Efter en smule ærgrelse kunne Simon Friis Søndergaard, Benjamin Hannestad, Maxim Landa, Oliver Michelsen, Charlie Murphy, Kathrine Berge, Emma Hougaard og Sarah Carlsen dog sagtens glæde sig over sølvmedaljerne..

Finalenederlaget til KB hævnede U16-holdet dog mod samme modstander, da man suverænt satte den traditionsrige tennisklub fra Peter Bangsvej til vægs med cifrene 5-1.

Guldholdet bestod af. Kasper Jeppesen. Andreas Pedersen, Jonathan Hannestad, Jonathan Basse, Gabi Bertaciute, Anna Rasmussen og Anna Christensen.

U-18 holdet mødte et meget stærkt hold fra Århus 1900.

Hos Birkerød var man i forvejen klar over, at især århusianernes drenge var stærke, og disse vandt da også sikkert alle deres singler.

Hos pigerne var der mere spænding, da Malene Stripp vandt, mens Maria Hougaard tabte en meget tæt match.

Til trods for et klart nederlag på 5-1 var en samling fine sølvmedaljer imidlertid i hus, og de gik til Filip Henricson, Thomas Høyer, Christian Ebert, Emil Kindt Jørgensen, Christian Raaschou,  Maria Hougaard samt Malene Stripp.

Det fornemme medaljehattrick markerede afslutningen på en helt fantastisk sæson for Birkerød tennisklub, hvor man med en guld og to sølv præsterer det bedste resultat nogensinde, da klubben samlet set ender på en delt 1 plads sammen med KB som den klub i Danmark, der vinder flest medaljer blandt juniorholdene.