Bios kræver 90 millioner kroner fra Falck

Ambulanceselskabet Bios vil have 90 millioner kroner fra Falck i erstatning for at have udnyttet monopol.

Ambulanceselskabet Bios kræver 90 millioner kroner af Falck.
Ambulanceselskabet Bios kræver 90 millioner kroner af Falck.

Bios i Holland kræver 90 millioner kroner i erstatning fra Falck for at have udnyttet en monopollignende status. Det skriver Børsen.

Ifølge avisen kræver Bios erstatning for, at Falck bevidst skulle have stukket en kæp i hjulpet på selskabets forretning med ambulancedrift i Region Syddanmark. Bios' datterselskab, der stod for driften, er gået konkurs.

Ifølge Bios har Falck bevidst flyttet medarbejdere, og altså potentielle Bios-medarbejdere, væk fra regionen, så Bios har haft svært ved at leve op til den kontrakt, men fik hos regionen.

– Det er vores overbevisning, at Falck har misbrugt sin markedsposition til at forhindre os i at komme ind på markedet ved at flytte personale fra Region Syddanmark til andre regioner, selv om de ikke havde behov for dem, siger Stef Hesselink, administrerende direktør i Bios i Holland til Børsen.

Falck har ingen kommentarer, oplyser kommunikationsmedarbejder Sandra Kronmann fra selskabet til Ritzau.

Bios advokat i Danmark, Torkil Høg, fortæller til Børsen, at erstatningen bliver krævet af både Falck og ledende medarbejdere i Falck.

– Jeg har ingen viden i dag om, hvorvidt ledelsespersoner i Falck har deltaget i eventuelle overtrædelser af konkurrencelovgivningen. Men jeg har svært ved at forestille mig, at topledelsen i Falck ikke har vidst noget om det, hvis loven er overtrådt, siger Torkil Høg til Børsen.

Bios overtog i efteråret 2015 ambulancedriften i Region Syddanmark efter at have vundet et udbud over netop Falck.

Selskabet havde dog mere end svært ved at leve op til sine forpligtigelser. Det endte med, at Bios' selskab i Danmark onsdag blev erklæret konkurs efter begæring fra regionen.

Region Syddanmark valgte selv at overtage ambulancedriften i regionen efter et forløb, som regionsrådsformand Stephanie Lose kaldte "ukønt".