Billedserie: Flotte både og skippere med stor præcision

Foto:

Koncentrationen er stor hos både skippere og dommere, når de flotte, detaljerede modelbåde sejler gennem portene på banen. Det kræver stor øvelse at komme rigtigt igennem.

I denne weekend afvikles de nordiske mesterskaber for modelbåde, med Vallensbæk Modelskibs Klub – landets største – som arrangør. Og allerede lørdag var et stort antal børn og voksne forbi for at se på de imponerende modelbåde.

Det foregår i Vallensbæk Nordhavn, som stedet kaldes. Der er tale om regnvandsbassinet i det grønne område på hjørnet af Vallensbæk Torvevej og Vallensbækvej. I regnvandsbassinet har Vallensbæk Kommune bygget en havn til modelbåde.

Modelbådene er bygget som skalamodeller af rigtige både, der kan være alt fra krigsskibe, speedbåde og redningsfartøjer, og til lastskibe. Ved de nordiske mesterskaber sejles der med el- eller dampmotorer, og modelbåden fjernstyres af skipperen, der står på land.

Der konkurreres i flere klasser, blandt andet efter størrelse. I nogle klasser gælder det kun selve sejladsen ude på vandet, i andre sker der også en bedømmelse af selve båden. Det skal jo ligne originalen mest muligt. Der er blevet gjort rigtig meget ud af modelbådene, også detaljerne er i de fleste tilfælde på plads, med blandt andet personer på båden.

Ved sejladsen skal skipperne – inden for et bestemt tidsrum – styre deres modelbåd ind igennem en række porte, i den rigtige rækkefølge. Det kræver øvelse og præcision, og en sikker hånd på fjernkontrollen, ikke mindst når det handler om bakmanøvrer. Den skipper, der laver færrest fejl bliver vinder.

Stævnet fortsætter søndag, hvor der efter planen sejles fra kl. 8.30-12.30.

Og arrangementet er absolut et besøg værd. Der er sørget for gode publikumsfaciliteter. Blandt andet kan sejladserne følges fra en tribune, og der er opstillet en pølsevogn, hvor sulten kan stilles.

Skulle man få interesse for modelbåde, så er Vallensbæk Modelskibs Klub et oplagt valg, uanset man er junior eller senior. Her er der medlemmer fra både Vallensbæk og hele Vestegnen. Med sine godt 90 medlemmer er det den største modelbåds-klub i landet. Flere gange om ugen sejles der fra Vallensbæk Nordhavn, og i vinterhalvåret mødes man i klublokalet, hvor der udveksles erfaringer, bygges mm.

Man kan læse meget mere om klubben på www.vmk-rc.dk