Bibliotekets filmskole for børn fortsætter efter succes

Det sker på grund af efterårets succes med på Hillerød Bibliotek at udvikle byens unge filmtalenter

Hillerød Bibliotek fortsætter udviklingen af byens unge filmtalenter med endnu et filmskolehold i foråret 2018.

"Og der er fortsat ledige pladser," oplyser Stine Lauritzen Larsen, der styrer filmskolen og underviser børnene i de byggesten, der kan være med til at udvikle en sjov idé og optagelse på ens Ipad til en virkningsfuld scene eller hel lille film, der kan vride både grin og gru ud af publikum.

Det skriver Hillerød Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Selvom det hedder filmSKOLE, så har jeg stort fokus på, at det skal være hyggeligt og mere som at komme i en klub eller mødes med sine venner til en sjov fritidsaktivitet, end at sidde på skolebænken. Dét gør børn så rigeligt i dag," fortsætter Stine Lauritzen Larsen.

Derfor bygger bibliotekets filmskole på korte oplæg med en bunke inspirerende filmklip, sjove filmquizzer, men ikke mindst hands-on-øvelser, hvor børnene hurtigt sendes ud og i gang, så de får en masse praktisk øvelse og med det samme kan se, hvad der fungerer eller måske endnu vigtigere, ikke fungerer.

"Børnene elsker at komme ud at filme, og gennem øvelserne bliver de skarpere og skarpere på, hvordan man kan fortælle i lyd og billede, men de lærer også rigtig meget om, hvordan man samarbejder som et hold, og om de måske selv er bedst som skuespiller eller fotograf," fortæller Stine Lauritzen Larsen og fortsætter:

"Og så er det en bonus, at de undervejs bliver rigtigt gode venner, der også begynder at ses udenfor bibliotekets filmskole".

Filmskoleeleverne på forårets hold skal også denne gang slutte af med en storslået premiere, hvor den røde løber rulles ud. Helt præcis 60 meter skal sno sig ned gennem Vandrehallen.

"Jeg håber, de børn, der går og leger lidt med deres telefoner, filmer videoer enten af dem selv eller sammen med deres venner, og som er nysgerrige på at lære lidt mere om 'det der film', vil melde sig," siger Stine Lauritzen Larsen.

"For så tror jeg, vi får nogle vildt gode film at se, når vi ruller løberen ud 30. april".

Stine Lauritzen Larsen er uddannet filmproducer fra Den Danske Filmskole og har tidligere arbejdet i blandt andet DR og produktionsselskabet Zentropa som projektleder og producer af indhold til web og tv samt film. Hun har gennem hele sin karriere haft fokus på projekter henvendt til børn og unge og har sideløbende undervist i filmanalyse og at lave film på skoler, i kulturhuse og i Film-X i Filmhuset.

Hun har udviklet og holdt adskillige workshops for børnehavebørn i animation samt længerevarende filmskoler for børn og unge.

Hun har siden januar 2017 været tilknyttet Hillerød Bibliotek, hvor hun står for en række film- og klubinitiativer for børn i alderen 7-12 år.

Filmskolen finder sted for børn i alderen 9-12 år 13 mandage fra 15. januar til 30. april – undtagen i vinter- og påskeferien – klokken 15.30-17.30 på Hillerød Bibliotek.

Tilmelding skal ske i børnebiblioteket eller til stila@hillerod.dk, da der er begrænsede pladser.

For yderligere information kontakt børnebibliotekar og filmproducer, DDF, Stine Lauritzen Larsen på stila@hillerod.dk.