Beslutning er udskudt

UDSPIL Region Hovedstadens udspil om større besparelser i den kollektive trafik er parkeret midlertidigt. På et udvalgsmøde tirsdag skulle de overordnede prioriteringer vedtages, men det endte med at sagen om besparelser på 60-100 mio. kroner blev udskudt.

"Flere af medlemmerne i forretningsudvalget ønskede en ekstra tænkepause, da det jo er et ret vidtgående spareforslag, og det kan være svært at overskue alle konsekvenserne. Samtidig er det vigtigt at se på, om der kan hentes penge fra andre områder, f.eks. erhvervs- eller vækstpuljer, for at sikre den bedst mulige finansiering af den kollektive trafik," siger Jens Mandrup (SF), udvalgsmedlem og formand for trafikudvalget i Region Hovedstaden.

Han forstår godt, at der i lokalområderne er opstået livlig debat og bekymringer om de foreslåede besparelser på busruter og lokaltog.

"Det har været en del af udspillet, at områder med tyndere trafiknet og lavere passagertal nærmest pr. automatik ville blive ramt hårdest, men det er ikke den optimale løsning. Nu er beslutningen udskudt, og det kan give de lokale politikere og andre noget ekstra tid til at trykke deres regionspolitikere grundigt på maven for at gøre opmærksom på de lokale problemstillinger," fortsætter han.

Formanden for miljø- og planudvalget Anja Rosengreen (SF) er tilfreds med, at beslutningen udskydes: "Det virker uretfærdigt, at områder med færre passagerer altid skal rammes. Det er en ond cirkel. Derfor er det godt, at sagen er udskudt og der kan kigges på andre muligheder, for eksempel at flytte penge fra vækstpuljer, for kollektiv trafik handler i høj grad om vækst- og udviklingsmuligheder i lokalområderne."

Den foreløbige køreplan er at forretningsudvalget tager sagen op igen i marts, inden beslutningen træffes i maj måned, og ændringerne gennemføres om ca. 1½ år. /an