Beskæftigelsesminister er glad for forlig

Industrioverenskomsten viser styrken ved den danske model, hvor arbejdsmarkedets parter forhandler sig til rette, siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Beskæftigelsesminister er glad for forlig
Beskæftigelsesminister er glad for forlig

Det er en sejr for den danske model, at CO-Industri og DI mandag morgen enedes om en toårig overenskomst.

Det siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V), som hverken vil kommentere overenskomstens indhold eller varighed.

– Jeg vil ikke gå ind i enkeltheder i aftalen, men blot glæde mig over, at arbejdsmarkedets parter endnu engang har formået at indgå et forlig, selv om vi er i en international finanskrise, siger Inger Støjberg.

Det er vigtigt for den "danske model", hvor lønmodtagere og arbejdsgivere forhandler overenskomster, at industriens overenskomst faldt på plads uden et politisk indgreb som i "gærkonflikten" i 1998, mener beskæftigelsesministeren.

– Det er helt klart vigtigt og godt, at arbejdsmarkedets parter arbejder så seriøst med overenskomstforhandlingerne. Man må jo sige, at den danske model viser også sit værd, når arbejdsmarkedets parter selv i en krisetid, som dén vi er i, formår at indgå et forlig, siger Inger Støjberg.

Hun håber, at industriens forlig traditionen tro kan blive banebryder for overenskomster på andre områder.

– Der er ingen tvivl om, at dette er et meget vigtigt forlig, der er indgået. Derfor er det værd at glæde sig over, og der er ingen tvivl om, at der ligger et meget stort stykke arbejde bag, siger hun.