“Beklageligt og frygteligt”

Bidebarn fortsætter i vuggestue, hvor en 15 mdr. dreng torsdag blev overfaldet og skambidt

Foto: Peter Mailand

Rudersdal Kommune beklager episoden, i den selvejende daginstitution Solsikken, i Nærum, hvor en bare 15 måneder gammel dreng torsdag blev overfaldet og skambidt af en eller to andre vuggestuebørn. I en officiel udtalelse skriver chefen for Børneområdet i Rudersdal Kommune, Dorte Bloch:

"Det er altid ulykkeligt, når et barn bliver udsat for voldsomheder, og Rudersdal Kommune vil gøre alt for at sikre sig, at noget sådant ikke kan ske igen. Vi føler med barnet og forældrene, og vil prøve at hjælpe dem over det skete, så godt vi kan," skriver Dorte Bloch.

Rudersdal Kommune har tilbudt forældrene plads i en anden institution og psykologbistand.

Men selvom den skambidte dreng nu flyttes til en anden institution, så fortsætter den eller de børn, der overfaldt den lille dreng i vuggestuen Solsikken. Til gengæld sætter Rudersdal Kommune ekstra personale ind i Solsikken.

"Fra mandag morgen vil der være specialpædagogisk bistand til stede i institutionen for at observere, rådgive og vejlede," skriver Dorte Bloch i en udtalelse.

Rudersdal Kommune vil nu have klarlagt sagens forløb, så men samtidig skriver Dorte Bloch, at episoder med børn der bider ikke kan undgås fremadrettet.

"Det kan ikke helt undgås, at små børn af og til prøver at bide andre børn. Det skal altid håndteres og forhindres af personalet.

Den aktuelle episode er som sagt dybt ulykkelig, og vi vil i samarbejde med institutionen gøre alt, hvad vi kan for at forhindre, at det sker igen," skriver Dorte Bloch.

Rudersdal Kommune har bedt lederen i Solsikken om at en skriftlig redegørelse af sagen.