Bedragerianklage mod finansmand frafaldet

Gørlev
Politiets jurister har frafaldet sager mod den bedragerisigtede Erik Schack Nielsen fra Gørlev.

Foto: Jan Holm

Politiet har frafaldet bedragerisigtelserne mod den konkursramte Erik Schack Nielsen og hans nedengangne pantelånerfirma Lån & Finans.

Ifølge Sjællandske har Midt- og Vestsjællands Politi sendt ham et brev om, at han ikke bliver sigtet for de bedragerianklager, som tre kunder har rejst mod virksomheden.

De tre anmeldere, der har lånt penge i Lån & Finans mod pant i deres ejendomme, hævder, at virksomheden alene har belånt husene, men aldrig udbetalt pengene til husejerne.

Efter at have gransket sagen skriver politiets juridiske afdeling angiveligt, at der "ikke kan rejses rimelig formodning om, at de relevante anmeldelser kan føre til bedragerisigtelser efter gældende paragraffer".

Lån & Finans gik i en række sideløbende konkurser ned med et brag sidste år. Ud over Lån & Finans gjaldt det Lån & finans Ejendomme, Lak og Farver samt Erik Schack Nielsen personligt. Blandt de store kreditorer var Gudme Raaschou Bank og Bank Trelleborg, desuden en række mindre kreditorer, der alle blev efterladt med håret i den tomme pengekasse.

Folkebladet kunne den 1. marts 2008 skrive, at konkursboets kreditorer ikke kunne få deres penge, som på det tidspunkt så ud til at være omkring fire millioner kroner.

Erik Schack Nielsen lejede kontorlokaler på Krogvejen 40 ud til sig selv – altså Lån & Finans. Ved konkursen tilbageholdt Erik Schack Nielsen inventaret til en værdi af 150.000 kroner, der således var uden for Lån & Finans-konkursboet. Der verserede desuden inkassosager for cirka 200.000 kroner hos en advokat i Silkeborg.

jaho@nordvest.dk