Barfoed: Broe-sagen er grotesk

Justitsminister Lars Barfoed (K) erkender, at der ikke var taget højde for den klemme, Camilla Broe er havnet i, fordi hun blev fængslet uden opholdstilladelse.

ARKIVFOTO 2009 af Camilla Broe med dattren Isabella-- Camilla Broe kan snart sætte sig til rette i flyveren mod Danmark efter næsten seks måneder i fængsel i USA. Torsdag aften dansk tid besluttede chefdommer Frederico Moreno ved en retshøring i Miami, at
ARKIVFOTO 2009 af Camilla Broe med dattren Isabella– Camilla Broe kan snart sætte sig til rette i flyveren mod Danmark efter næsten seks måneder i fængsel i USA. Torsdag aften dansk tid besluttede chefdommer Frederico Moreno ved en retshøring i Miami, at

Den nytiltrådte justitsminister, Lars Barfoed (K), erkender, at det er grotesk, at det er de samme danske myndigheder, som først udleverer Camilla Broe til de USA – for derefter at hjælpe hende hjem igen.

– Det er grotesk, men det er to forskellige situationer, der bare hænger sammen med hinanden, siger justitsministeren til TV2 News.

Danske Camilla Broe er havnet i en juridisk klemme, fordi hun ikke havde opholdstilladelse i USA, da hun blev udleveret fra Danmark og fængslet i Miami. Det havde de danske myndigheder ikke lige overvejet konsekvensen af.

– Det er en situation, der ikke er taget højde for. Vi vurderede, at der var grundlag for en udlevering, men det er klart, at vi skal lære af de tilfælde, der er, siger Lars Barfoed.

Han understreger, at han som justitsminister vil tage højde for sådanne situationer i fremtiden.

– Jeg kan ikke sige, hvilke beslutninger jeg vil træffe i fremtidige sager, for hver sag er forskellig fra hinanden. Men naturligvis vil jeg sørge for, at vi lærer af de problemer, der opstår, siger han.

Lars Barfoed understreger, at de danske og amerikanske myndigheder er i dialog om sagen, og at det endnu er usikkert, hvordan de amerikanske immigrationsmyndigheder vil forholde sig, når Camilla Broe løslades.