Banerytter lægger sig i spidsen ved OL

Lasse Norman Hansen ser rigtig stærk ud i mændenes omniumkonkurrence i den olympiske cykelarena.

Lasse Norman Hansen i aktion lørdag i omniumkonkurrencen.
Lasse Norman Hansen i aktion lørdag i omniumkonkurrencen.

Banerytteren Lasse Norman Hansen ligger nummer et ved OL i London efter to omniumdiscipliner af i alt seks, efter at han blev nummer to i pointløbet.

Danskeren, der også er en del af 4000 meter-holdet, var godt kørende og kan være på vej mod et godt resultat.

Han fører med seks placeringspoint foran franskmanden Bryan Coquard med ni og den australske verdensmester Glenn O'Shea med 11 point.

Lasse Norman Hansen, som er bronzevinder fra VM i Australien tidligere på året, scorede ét point i allerførste spurt og gik straks i udbrud.

Forfølgerne kunne ikke rigtigt blive enige om at hente ham, og derfor opbyggede han sig et forspring godt og vel en halv banelængde.

Det gør man ikke ustraffet mod en tempospecialist, og derfor kunne danskeren uden problemer vinde den anden spurt og bringe sig i spidsen af løbet.

Det var han også halvvejs henne, da han sammen med seks andre ryttere fik etableret et udbrud, som endte med at tage en omgang og 20 point.

Og med en andenplads i ottende spurt så alt godt for danskeren, som dog måtte bruge mange kræfter på at svare igen på endnu et udbrudsforsøg.

Han fik god hjælp af to andre ryttere og sikrede sig dermed de 20 ekstrapoint, og så satte han trumf på mod slutningen, da han vandt den afsluttende spurt og tog andenpladsen efter tyskeren Roger Kluge.

Lasse Norman Hansen blev nummer fire i første disciplin i omniummatchen, én omgang med flyvende start. Senere lørdag køres udskilningsløbet.