Avis: Efterlønsaftale varsler valg i juni

Folketingsvalg kan være lige om hjørnet. Aftale er 'et politisk mirakel', mener Berlingske

Aftalen om efterlønnen kan betyde, at der snart udskrives folketingsvalg. Det skriver Berlingske på forsiden lørdag, mens forliget på lederpladsen beskrives om intet mindre end et politisk mirakel.

– Forventningen er, at statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) i de kommende dage nøje vil tage bestik af danskernes reaktion på reformen og måske allerede i næste uge udskriver valgt til afholdelse i juni, skriver avisen.

Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, ser mulighed for, at med reformen i hus har statsministeren nu chancen for et overraskende comeback, mens oppositionen må se i øjnene, at føringen i meningsmålingerne skrumper.

Avisen skriver i sin leder, at 'det er et stykke politisk danmarkshistorie at opnå alt dette på blot få uger, der vendte op og ned på det meste i dansk politik, og det etablerer det nok stærkeste valggrundlag, Lars Løkke Rasmussen kunne drømme om'.

– Man har familiesammenført Dansk Folkeparti og Radikale. I sig selv en bedrift. Man har skabt splid og opløsning i rød blok. En hed drøm hos de borgerlige i flere år, mener avisen.

– Om det også sikrer en borgerlig regering efter næste valg… er stadig ganske usikkert. Men mulighederne må, hvordan man end vender og drejer det, være umådeligt meget større nu, slutter lederen.