Atter point til HK 73-damerne

Besejrede KSG 23-21 efter spændende afslutning

Foto: Ove Dyrstrøm

HÅNDBOLD. I sidste uge fik HK 73 tildelt to point af forbundet efter en skrivebordssejr, idet Gladsaxe HG havde benyttet en ulovlig spiller i de to klubbers opgør i december måned. Mandag aften kunne de sætte endnu to point ind på deres konto, da de mødte KSG i Frederikssundhallen, hvor det blev til en sejr på 23-21 efter en meget tæt afslutning.

Der var ellers ikke meget som tydede på point til hjemmeholdet i starten af kampen, hvor det var gæsterne, der lagde bedst fra land med et solidt forsvarsspil, som HK 73 havde svært ved at bryde igennem. Derfor var KSG foran det første kvarter, hvor der stod 4-7, men så ændrede HK 73 forsvarsopstilling, og det var en god ide, idet de fik udlignet til 7-7. Holdene fulgte til 9-9, men i halvlegens slutfase scorede HK 73 tre gange, så de kunne gå til pause med 13-10 på måltavlen.

Efter pausen bevarede HK 73 forspringet på tre mål de første ti minutter ved stillingen 17-14, men så løb de ind i en scoringspause på næsten ti minutter. Heldigvis sørgede deres keeper Helle Hansen for, at KSG heller ikke kom på tavlen i den periode, hvor hun bl.a. snuppede et straffekast. Det skulle alligevel gå hen at blive en hektisk afslutning, idet KSG fik udlignet til 18-18 med seks minutter tilbage. Holdene fulgte til 20-20 tre minutter før tid, men her fik KSG udvist en spiller, så Suzan Buus kunne bringe HK 73 på 21-20 på det efterfølgende straffekast. Og det blev også Suzan Buus der afgjorde slaget, da hun i kampens sidste to minutter scorede endnu to gange, så det endte med en sejr på 23-21.

"Efter en lidt træg start, så hjalp det, at vi gik frem i et 5-1 forsvar, for så kom vi tilbage i kampen. Så nu skal vi koncentrere os i de kommende kampe, så vi kan blive i rækken", sagde træner Jens Blankschön efter kampen.

Dermed en herlig start på året for HK 73 med fire point, som kan ligges oven i de fem point, som de fik i efterårets kampe. Med sejren avancerede HK 73 til 9.pladsen, hvor de nu har lagt tre hold bag sig. De kan trække yderligere fra i deres næste kamp, der spilles tirsdag d.17/1 kl.19.00 på udebane mod rækkens bundprop HUK Øresund, som HK 73 i efterårets kamp besejrede med ti mål.

Kvalifikationsrækken. Damer: HK 73 Fr.sund – KSG 23-21 (13-10).