Atletik dømt ude af landsstævnet

Holbæk
Landsstævnedeltagerne får ingen muligheder for at snuse til atletikken ved stævnet i Holbæk næste år. DGI Atletik har valgt helt at udeblive, fortæller lokal repræsentant.

Foto: Tove Bonnichsen

Der bliver nul atletik på DGI's landsstævne i Holbæk næste år. Og nul kampidræt. Det har DGI-ledelsen besluttet – til stor frustration for en række lokale idrætsfolk.

– Vi er meget skuffede over at være sparet væk, siger Carl Martin Bauche, der er medlem af Atletikklubben Fremads bestyrelse og repræsentant i DGI Vestsjællands atletikudvalg.

Han erkender, at atletik ikke har været en af de store aktiviteter på landsstævnerne. Erkendelsen gør dog ikke skuffelsen mindre, for netop Holbæk byder på gode muligheder for atletikudøvelse.

– Det er rigtig ærgerligt, fordi Holbæk har så fine faciliteter at byde på, når det gælder atletik. De tidligere år har atletikken været en del af selve stævnet, men denne gang var det meningen, at vi skulle være repræsenteret ved et af "kom og vær med"-arrangementerne. Men landsudvalget har besluttet, at vi slet ikke deltager, fortæller han.

"Kom og vær med"-arrangementerne er en del af det, som DGI kalder "de små fællesskaber".

I Haderslev kostede en atletikdeltager 4.000 kroner per deltager i modsætning til en gymnast, der kostede 80 kroner i administrationsomkostninger, oplyser DGI som forklaring på udelukkelsen.

DGI Vestsjællands atletik-udvalg har besluttet, at man ikke deltager i de motionsløb og lignende, som er en del af aktiviteterne på stævnet. Den lokale atletikklub Fremad deltager dog som klub med frivillig arbejdskraft til stævnet.

Formanden for DGI Atletik, Susanne Jensen, betragter det som mangel på respekt, at man blot 380 dage før stævnet udelukker to idrætsgrene.

tb@nordvest.dk