– At elske er kun for de modige

Foto: Helle Midskov

71-årige Kirsten Børs Jensen og 76-årige Kell Aune mødte hinanden i det våde element på bane 3 i Solrød Svømmehal, og sød musik opstod, mens Kirsten, som er en meget rutineret svømmer, hjalp Kell med at blive bedre til at svømme. For tre år siden blev de kærester, og fredag den 12. januar blev de viet på bassinkanten af sognepræst Kristine Stricker Hestbech.

Da de fredag morgen klokken 8 hånd i hånd kom gående på bassinkanten hen mod bane 3, hvor vielsen skulle finde sted, fik de både smil og tårer frem hos familie og venner. Skønne så de ud i deres enkle outfit. Bruden var iført slør, brudebuket, badedragt og tøfler, og gommen var i en endnu mere enkel påklædning, nemlig badebukser og høj hat. De blev modtaget af Kristine Stricker Hestbech i præstekjole og bare tæer, og sammen skabte de et særligt rum i svømmehallen, som gjorde vielsen i de utraditionelle omgivelser til noget helt særligt og højtideligt på sin egen måde, som berørte mange og fik en tåre frem i øjenkrogen på gommen.

Kirsten og Kell er et klart bevis på, at kærlighed ingen alder har, men endnu vigtigere er det, at de er to meget modige mennesker, som tør give det at elske og give ubetinget kærlighed til et andet menneske en chance til i en moden alder, selv om de begge har prøvet kærligheden før og har forliste forhold bag sig.

– I to har begge levet i ægteskaber, hvor kærligheden forsvandt til fordel for noget andet, som måske nok kan kendetegnes som magt. I har begge haft nogle ægteskaber, hvor det var kontrollen og styringen, der fyldte, hvor I måtte klippe en hæl og en tå for at kunne passe ind. Det har ikke meget med kærlighed at gøre, og det tror jeg, at I vidste, sagde Kristine Stricker Hestbech til parret.

– Nu står I her ud for bane 3 i Solrød Svømmehal, som for evigt vil have en anden betydning for alle os, som har fået lov til at tage del i jeres store kærlighed. I står her i jeres fine, fine bryllupstøj og har mod på at elske hinanden. Det er simpelthen så smukt, og for mig at se er det livets mål at turde elske, selv om I er blevet svigtet før, og at turde elske med stor styrke og med stor skrøbelighed, sagde Kristine Stricker Hestbech med et smil.

Præsten fortsatte med at fortælle om den særlige morgen for præcis tre år siden, hvor de to venner blev kærester.

– Det skete for jer to den morgen her i svømmehallen, da Kirsten crawlede som altid iført badehætte og svømmebriller og du, Kell, stod der på bane 3. Kirsten dukker op af vandet, og I ser på hinanden, og varme strømmer imellem jer. Og som I sagde, så er det jo forunderligt, at I har boet på hver sin side af Trylleskoven i så mange år og gået på den samme strand så mange gange uden at have mødtes. Der har måske været en mening med det, at I måtte være klar til det møde, sagde sognepræsten, som understregede, at det at elske kun er for de modige, og at Kirsten og Kell har det fornødne mod.

Der var heller ikke den mindste tvivl at spore hos brudeparret, da de skulle svare ja til at leve i med- og modgang. Kirsten var et stort smil under hele vielsen, og Kell råbte et højt og klart ja, der overdøvede den konstante brusen i svømmehallen, og efterfølgende kastede alle de fremmødte badebolde efter det nygifte par.

Kirsten og Kell er ikke i tvivl om, at bryllup er den rigtige løsning for at besegle deres kærlighed til hinanden.

– Vi har mødt hinanden i en moden alder, så vi har ikke råd til at spilde tiden, så løber den fra os. Vi mødtes her til morgenbadningen for fire år siden og blev venner. Jeg har gået til svømning her i 40 år. Kell svømmede rundt om mig og spurgte så, om jeg ville lære ham at blive bedre til at svømme, og det ville jeg selvfølgelig gerne. Året efter blev vi kærester. Vi flyttede faktisk sammen kort efter, vi blev kærester. Når man kan mærke, det er rigtigt, så skal man kaste sig ud i det. Det er også derfor, vi nu har sagt ja til hinanden, fortalte Kirsten Børs Jensen, der har boet 47 år i Solrød, og parret har også valgt at bo sammen i Solrød.

Kell har boet i Karlslunde i mange år, og indtil for halvandet år siden arbejdede han i sit eget firma med fremstilling af etiketter. Kirsten forlod arbejdsmarkedet, da hun var 62.

– Jeg benyttede mig af muligheden for at gå på efterløn. Jeg er apoteksuddannet og har arbejdet som lægesekretær i mange år, forklarede hun.

– Vi har tid til at nyde hinanden. Det kan ikke være bedre, og vi har kun mødt folk, der har været glade på vores vegne. Det gælder både familie og venner, fortsatte bruden, som fortalte, at de er meget glade for, at sognepræst Kristine Stricker Hestbech havde mulighed for at forestå vielsen, da hun også er morgenbader og kender parret godt. Brylluppet blev fejret i svømmehallen med morgenbrød og kaffe til morgenbadere og venner. Fredag aften stod den på middag på Korporalskroen med familie og venner.