Asnæs-piger vandt SM

Fodbold
U17-pigerne vandt 30 kampe i træk og er blevet sjællandsmestre.

Foto: Anders Vestergaard
De stærke U17-piger fra Asnæs er på vej til stor ungdoms-turnering i Barcelona.
De stærke U17-piger fra Asnæs er på vej til stor ungdoms-turnering i Barcelona.

Det har været en god sæson for U17-pigerne fra Asnæs Boldklub. Og i lørdags kulminerede den med det sjællandske mesterskab for syv-mandshold, der blev spillet i nordsjællandske Søllerød.

Her var sæsonens otte puljevindere samlet for at spille om trofæet, som altså kom med hjem til Asnæs. Pigerne gik ubesejret gennem slutspillet og vandt til sidst finalen over Karise med 1-0 efter forlænget spilletid.

Efter en sæson med hele 30 sejre i træk, nåede Asnæs-pigerne også finalerunden for 11-mandshold. De var blevet suveræne puljevindere ved at vinde samtlige kampe – nogle af dem ganske overbevisende. Men i semifinalen kom Solrød i vejen.

Alligevel en stor præstation af Asnæs-holdet, som består af 20 spillere fra det meste af det nordvestsjællandske område.

Det suveræne hold, som på andet år styres af træner Claus N. Nielsen fra Holbæk, kan nu se frem til en sæson blandt sjællands bedste juniorpigehold efter den fine sæson. Med den sikre førsteplads er pigerne nemlig rykket op juniorernes række 1.

Som kronen på værket tager Asnæs-holdet på lørdag af sted til Copa Catalunya i Barcelona, hvor de som det eneste hold fra Danmark skal deltage i et Europas største ungdoms-fodboldstævner.