Arrangører har inddæmmet første smitteudbrud i OL-byen

De foreløbig tre smittetilfælde i OL-byen i Tokyo kommer fra samme land og sport, siger talsperson.

Talsperson for Tokyo 2020, Masa Takaya, fortæller, at de to atleter og den tredje person, der har afleveret en positiv coronatest, kommer fra samme land og sport. (Arkivfoto).
Talsperson for Tokyo 2020, Masa Takaya, fortæller, at de to atleter og den tredje person, der har afleveret en positiv coronatest, kommer fra samme land og sport. (Arkivfoto).

De japanske arrangører har tilsyneladende fået inddæmmet det første smitteudbrud i OL-byen i Tokyo.

To atleter har søndag afleveret positive coronaprøver, og de to sager kommer oven i det ene tilfælde, der kom frem lørdag, hvor der dog ikke var tale om en atlet.

Talsperson for Tokyo 2020, Masa Takaya, fortæller søndag, at de tre personer kommer fra samme land og sport.

Takaya oplyser desuden, at de tre personer er blevet isoleret og får bragt mad ud.

De smittedes nationalitet og sport er ikke offentliggjort. Resten af deres "hold" er også blevet testet, fortæller Takaya.

Der kommer i alt 6700 atleter og officials OL-byen i Tokyo, hvor de skal indrette sig efter en række restriktioner. Blandt andet skal de løbende testes og bære mundbind.

I løbet af ugen tjekkede de første danskere ind i OL-byen. Chef de mission i Danmarks Idrætsforbund (DIF), Søren Simonsen, sagde lørdag, at han havde et godt indtryk af sikkerheden i OL-byen ovenpå nyheden om det første smittetilfælde.

Mens der nu er registreret foreløbig tre smittetilfælde i OL-byen, så bliver der fortsat fanget en hel del smittetilfælde ved ankomsten til lufthavnene i Japans hovedstad.

Natten til søndag har et sydkoreansk medlem af Den Internationale Olympiske Komité (IOC), Ryu Seung-min, afleveret en positiv coronaprøve ved indrejsen til Tokyo.

Ryu Seung-min er blevet isoleret og forlader først sin karantæne, når de japanske myndigheder tillader det, siger en talsperson fra IOC.

Alle IOC-medlemmer, der deltager ved OL, er blevet vaccineret eller har opnået immunitet, oplyser talspersonen.

OL i Tokyo, der blev udskudt et år på grund af coronapandemien, åbner officielt på fredag og afholdes frem til 8. august.