Antal ansøgning skuffer

Kun omkring 10 foreninger og institutioner i Egedal har søgt legater fra Lions Stenløse/Veksø, der til september uddeler over 100.000 kroner. Det er skuffende

Foto: Jesper Kappel

125.000 kroner vil Lions Stenløse/Veksø gerne af med den 23. september. Denne dag bliver klubbens 40 års jubilæum fejret. En af måderne at gøre det på er at give penge til humanitære formål i Egedal Kommune. Men indtil nu har klubben kun fået omkring 10 ansøgninger.

"Det er lidt skuffende, at ikke flere har søgt om de mange penge. Vi havde nok regnet med flere ansøgere," fortæller Ivan Nielsen, der er PR-ansvarlig i Lions Stenløse/Veksø.

I løbet af de 40 år klubben har eksisteret, har man uddelt mellem 70.000 og 100.000 kroner om året, hvilket løber op i flere millioner kroner. Klubben tjener sine penge blandt andet gennem deres julelotteri og frivilligt arbejde. Alle de penge, som Lions Stenløse/Veksø får ind på denne måde, går ubeskåret til humanitært arbejde i lokalsamfundet. Det vil de 125.000 kroner også.

"Vi vil gerne hædre og styrke de frivillige kræfter rundt om i Egedal, som gør et stort stykke arbejde. Det vil vi, fordi de gør ting, som ikke er lovbefalet, og det skal de altså have en præmie for," siger præsidenten for Lions Stenløse/Veksø Jørgen Olsen.

Det er dog ikke for sent at søge om nogle af de mange penge. Hvis man skriver en ansøgning med begrundelse for, hvorfor man søger, og hvad pengene skal gå til, skal man gøre det inden den 15. august.

"Pengene skal gå til ting her i Egedal. Det kan være en sportsklub, en musikskole, en daginstitution eller et plejecenter der ønsker sig nogle ting, de mangler, eller et projekt de gerne vil starte," slutter Ivan Nielsen.