Ansatte ønsker sundhed på jobbet

Danmark: Det betyder noget for medarbejderne på de fynske virksomheder, når ledelsen beslutter sig for at investere i deres sundhed. Det viser en undersøgelse, som Fyens Stiftstidende netop har lavet blandt tillidsmændene på de 100 største fynske virksomheder.

91 procent er enig i, at det er virksomhedens opgave at betale for sundhedsfremmende tiltag. Flertallet svarer endvidere, at medarbejderne ønsker mere sundhed, end der allerede er på arbejdspladsen, og at for eksempel kantinens sundere udbud smitter af på det, de serverer derhjemme.

Det sidste genkender tillidsrepræsentant Jette Moreau fra virksomheden Orifarm i Odense.

– Det er godt, når virksomheden tager fat på sundheden, for det ændrer folks vaner, siger hun.

Men her stopper det ikke, mener professor Bente Klarlund Pedersen fra Rigshospitalet, der i mange år har talt for en lov, der skal sikre motion på jobbet. Hun er sikker på, at vi i fremtiden vil se arbejdsgivere, der frasorterer mennesker med et for højt BMI og stiller sig kritisk over for en sådan diskrimination.

– Jeg mener, arbejdsgivere skal forpligtes til at lave rammerne for sundhed, men de skal ikke kunne tvinge medarbejderne ind i dem. Det skal være frivilligt, siger hun til Fyens Stiftstidende.