Anerkendt kunstner i udstilling i Borup Kulturhus

Foto: Photographer:Steen Moller Rasmussen
Ib Geertsens kunst kan opleves i Borup Kulturhus frem til søndag den 10. november.
Ib Geertsens kunst kan opleves i Borup Kulturhus frem til søndag den 10. november. Copyright: Steen Moller Rasmussen 23678373 kunsteen@gmail.com

Maler, grafiker og billedhugger Ib Geertsen ville i år have fyldt 100 år. Han opnåede stor anerkendelse og står med sine stærke farvesammensætninger bag en række udsmykningsopgaver i det offentlige rum – blandt andet på skoler, hospitaler, husgavle, universiteter og også i en fodgængertunnel. Frem til søndag den 10. november kan hans kunst opleves i Borup Kulturhus i udstillingen 'Cirkler, kvadrater og diagonaler'.

Ib Geertsens værker er kunsthistorisk forbundet til den abstrakte malerkunst, som brød frem i slutningen af 1940'erne. Han tilhørte gruppen af de konkrete kunstnere, der rensede deres kunstværker til et minimum, så kun den abstrakte form stod tilbage. Ib Geertsen kredsede om Galerie Denise Rene i Paris, som var højsædet for den modernistiske kunst.

En betydelig del af Ib Geertsens samling er blevet synonymt med lette, uafhængigt afbalancerede skulpturer af wire og lignende, der flyder som tegninger i det rum, hvor de placeres. Han kaldte dem 'tegninger i luften'. Ib Geertsen blev i høj grad kendt for sine 'mobiler', de selvbevægelige kunstværker.

Udstillingen kan opleves på alle lør- og søndage klokken 14-16 samt efter aftale.