Amazonflod på laveste niveau i over 40 år

Amazonfloden er på det laveste niveau i 40 år, hvilket besværliggør transport til områder, der er dybt afhængige af skibsleverancer.

Foto: AMAZONASPRESS
ARKIV--2009.. En Død alligator ligger ved en nær udtørret sø i Amazon flod systemet. Amazonfloden er på det laveste niveau i 40 år, hvilket besværliggør transport til områder, der er dybt afhængige af skibsleverancer. (Foto: AMAZONASPRESS/Scanpix 2010)
ARKIV–2009.. En Død alligator ligger ved en nær udtørret sø i Amazon flod systemet. Amazonfloden er på det laveste niveau i 40 år, hvilket besværliggør transport til områder, der er dybt afhængige af skibsleverancer. (Foto: AMAZONASPRESS/Scanpix 2010) Scanpix Danmark

Verdens største flod, Amazonfloden, i Sydamerika er på det laveste niveau i over 40 år ved dens udspring i det nordøstlige Peru. Det skaber problemer i regionen, da floden for visse områder er den eneste transportvej.

Ifølge myndighederne i Loreto-provinsen er vandstanden i Amazonfloden faldet med 50 centimeter i forhold til 2005, hvilket hidtil var det laveste niveau ved byen Iquitos.

Lavvande i Amazonfloden har skabt økonomisk kaos i områder af Peru, som er afhængige af skibstransport. Flere havne kan ikke bruges og bådene kan ikke navigere på grund af vandforholdene.

Flere selskaber har måtte suspendere levering i visse områder og andre steder tager transporten dobbelt så lang tid.