Allerød i fælles front mod storcenter i Hillerød

Sammen med fire andre nabokommuner har Allerød lavet en fælles indsigelse mod et nyt storcenter i Hillerød

Foto: Steen Tue Bjerborg

Hillerød Kommunes planer om et storcenter i Hillerød møder nu konkret modstand fra Allerød og fire andre nabokommuner i Nordsjælland. De fem kommuner, der ud over Allerød tæller Furesø, Fredensborg, Frederikssund og Helsingør, har lavet en fælles indsigelse mod storcentret, der efter Hillerød Kommunes ønske skal stå klar i 2021.

"Det er højest usædvanligt, at vi går sammen om en indsigelse. Men vi er overbeviste om, at det nye storcenter rammer netop de butikker hårdt, som er med til at skabe et attraktivt og varieret handelsliv i vores byer – ikke mindst her i Allerød," siger Allerøds Borgmester, Jørgen Johansen, K.

Planerne om storcentret i Hillerød har netop været i høring. Og af den fremgår det, at storcenteret inden for udvalgsvarer vil medføre en markant omsætningsnedgang i alle andre kommuner i Nordsjælland og dermed lukke en lang række eksisterende udvalgsvarebutikker.

"Den mistede omsætning og butikslukninger vil først og fremmest ramme erhvervslivet i de fem kommuner, men også gøre dem mindre attraktive for tilflyttere. Storcenteret vil dermed have væsentlig negativ betydning for udviklingen i de fem kommuner. Og det er årsagen til, at de fem kommuner gør brug af planlovens §29b, der giver dem mulighed for at gøre indsigelse," lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de fem kommuner.

Det er ikke kun i nabokommunerne, at der er modstand mod storcentret i Hillerød. I Hillerød er der blevet indsamlet 7000 underskrifter mod centret, som dog ikke har fået Hillerød Kommune til at ændre på planerne om at lave centret.

De fem nabokommuner bag den nye indsigelsen ser dog nu frem til at blive inviteret til videre dialog og forhandling med Hillerød Kommune om planerne.