Allerød-firma køber op i Holland

Niras køber hollandsk virksomhed for at stå stærkere inden for procesrådgivning

Med opkøbet af den hollandske virksomhed VMEngineering konsoliderer Allerød-virksomheden Niras sig inden for procesrådgivning i Nordeuropa. Samtidig styrker virksomheden sin position som den førende rådgiver til føde- og drikkevareindustrien.

Købet af aktiemajoriteten i hollandske VMEngineering sikrer Niras en ny platform for vækst, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. Heraf fremgår det også, at tiltaget er en del af virksomhedens ambition om at styrke sin position og sine kompetencer inden for procesindustri.

"Vi styrker vores position betydeligt på et meget attraktivt marked: Mejeriindustrien er stor i Holland og nabolandene, og generelt set ligger der et stort potentiale i regionen inden for Food & Beverage-industrien, som vi ser frem til at dyrke yderligere. Det gælder også i Storbritannien, hvor begge virksomheder har aktiviteter i dag," udtaler senior-vicepresident i Niras Thomas B. Olsen.

Niras vil kunne tilbyde VMEngineerings kunder i Holland og Storbritannien en bredere pallette af ydelser, særligt inden for industriel arkitektur, forsyningsanlæg, operational excellence og international projektledelse. Og på globalt plan vil Niras' kunder generelt set opleve styrkede procesydelser, fremgår det af pressemeddelelsen.

"VMEngineering er eksperter inden for procesområdet og tilfører Niras stærke kompetencer inden for projektering samt mejeri-, ingrediens- og juice-processer. Oven i det kommer kompetencer inden for 3D-scanning af procesanlæg og automation, som vores kunder efterspørger i stigende grad," udtaler Thomas B. Olsen.

Jeroen van Lunsen, der fortsætter som direktør i VMEngineering, ser også gode muligheder i den nye konstellation:

"Vores nuværende kunder vil uden tvivl drage fordel af de mange ekspertiser, som Niras dækker i dag. Jeg er sikker på, at det giver helt nye muligheder for samarbejde og nye muligheder i markedet".

jesl