Alle får en oplevelse til fårets dag

Fåreavlere inviterer til åben stald, i Skævinge kan du besøge Birkedal Gårdbutik

Birkedal Gårdbutik afholder åbent hus/stald lørdag 19/4 kl. 10-16. Det er ved det landsdækkende arrangement i samarbejde med Dansk Fåreavl, Fårets Dag.

Birkedal Gårdbutik er med i arrangementet for 20. gang. Der er sket meget fra 1. år, de deltog, hvor der kun var 10 får med lam i et lille hus på marken.

"Vi har fået flere moderdyr og har også nogle blandingsfår med finuld, samt så meget jord med græs, at vi er selvforsynende med grovfoder", fortæller Pia Madsen, fra Birkedal Gårdbutik.

Påskelørdag kan man se de nyfødte lam, både sorte og hvide. Man kan se hvordan får og lam trives i stalden og på marken,- hvem ved, måske er der mulighed for at opleve en læmning.

Publikum kan også få svar på spørgsmål om får, fodring, klipning, slagtning og meget mere. I gårdbutikken kan man se og købe produkter af lamme og fåreuld, lammeskind og meget andet.

Der vil være smagsprøver på tilberedt lammekød. Alle lam lukkes ud på græs kl. 13.

Hunde skal holdes i snor. Der er masser af p-pladser. Ingen entre, så tag hele familien med. Se mere på hjemmesiden www.pelsfaar.dk eller på www.sheep.dk.

stine.ringheim@lokalavisen.dk