Alle børn cykler igen

Børn kan deltage klassevis i "Alle børn cykler" kampagnen

Hvis man i de kommende uger synes, at man ser flere cyklende børn med cykelhjelm, så har man formentlig ret. For i perioden fra den 3. til den 14. september løber ?Alle Børn Cykler"-kampagnen af stablen, og mange børn i Furesø Kommune er tilmeldt.

"Alle Børn Cykler2 er en kampagne for børn i 0.-10. klasse. Børnene deltager klassevis. I perioden 3.-14. september gælder det om at cykle til skole så mange dage som muligt – og at huske cykelhjelmen. For hver dag børnene cykler, får de 1 point i konkurrencen. Husker de også hjelmen, får de 1 ekstra point.

"Alle Børn Cykler" arrangeres af Dansk Cyklist Forbund. Formålet er dels at inspirere flere børn til at cykle mere og dels at sætte en debat i gang i hjemmene og på skolerne om transportvalg og trafiksikkerhed. Jo flere, der cykler til skole, jo færre biler er der foran skolen, og des sikrere bliver elevernes skolevej!

Endelig skånes miljøet og klimaet for CO2 udledning, når eleverne cykler frem for at blive kørt i bil.

Alle Børn Cykler er en landsdækkende kampagne, og mange elever er med.

I Furesø Kommune deltog sidste år 1666 elever. Dette deltagerantal skal gerne nås igen i år, og indtil videre er der tilmeldt 1429 Furesø elever, som er parate til at spænde cykelhjelmen. Det er stadig muligt at tilmelde sig. På landsplan deltog i 2011 i alt 150.000 elever, og i år er der indtil videre tilmeldt ca. 134.000 elever, så der er tale om en landsdækkende succes.

Det er ikke kun motionen og det interne konkurrence-gen, der lokker eleverne op på cyklerne.

På landsplan dyster de om flere forskellige hovedpræmier: Nye cykler til hele klassen og alt efter klassetrin er der oplevelsespræmier i form af ?Cykelleg med RytmikGrete?, ?Cykelpyntning med Rikke Cilja? eller ?Filmlejrskole?. Derudover kan klasserne vinde en klassefest eller sjove cykelting – for eksempel en éthjulet cykel til klassen.

I Furesø Kommune har alle tilmeldte klasser dog endnu flere chancer for at vinde. Den Grønne Guide udlover en hovedpræmie på kr. 2500,- til klassekassen til den klasse, der cykler sig til flest point. Andenpræmien er kr. 1500,- og tredjepræmien er kr. 1000,- som klassen kan bruge på lige hvad de ønsker.

Er klassen endnu ikke meldt til, kan det nås endnu. Der er sidste tilmeldingsfrist fredag den 24. august på www.abc-abc.dk. Her kan du også læse meget mere om Alle Børn Cykler