
Greve Nord Projektet er ved at starte en netværkscafé, hvor alenemødre og deres børn kan mødes og hygge sig og få gode oplevelser sammen. Det er et initiativ, som foreningen Zonta Greve gerne vil bakke op om. De har derfor doneret 3000 kroner til aktiviteter, som mødre og børn kan lave sammen i netværkscafeen.
– Zonta Greve vil gerne støtte Greve Nord Projektets indsats for mødre, der ikke har så stort et netværk, da det passer rigtig godt med Zontas formål, som er at styrke kvinder. Zonta støtter både store internationale og lokale projekter for kvinders rettigheder og levevilkår. Vi vil gerne være med til at give mødrene her i Greve Nord nogle gode oplevelser sammen med deres børn og med hinanden, fordi vi på den måde kan støtte både mødrene og børnene, siger Rikke Juhl Bagger, der er formand i Zonta Greve.
– Zonta Greve har tidligere støttet Greve Nord Projektets cykelkursus for kvinder, og vi kan se, at det virkelig ændrer noget. Så da vi hørte om netværkscafeen, ville vi rigtig gerne støtte igen. Det er dejligt at se, at det gør en forskel for de kvinder og børn, som bor her i vores nabolag, tilføjer hun.
I Greve Nord Projektet er man meget glade for donationen, for det betyder, at der kan arrangeres flere ture og aktiviteter for familierne, så de kan komme ud og få nogle gode oplevelser, som de ellers ikke ville kunne komme på. Fx en tur til Zoologisk have, børneteater på biblioteket, en tur i svømmehallen eller andet.
– Vi ved, at denne gruppe af mødre har det ret svært, og at hverken de eller børnene får så mange andre oplevelser end en tur i Waves. Både fordi de er trængte på økonomien, og fordi mødrenes overskud ikke altid er så stort. Derfor er vi meget glade for Zontas donation, for det betyder, at vi kan give familierne nogle oplevelser sammen, som de kan glæde sig over i lang tid. I en udfordrende hverdag er det vigtigt, at børn og forældre får nogle gode og sjove oplevelser, der knytter dem sammen og giver positiv luftforandring. Så vi glæder os meget til at komme i gang med netværkscafeen, siger Dorthe Korshøj, der er koordinator i Greve Nord Projektet.
Mødrene, der skal være en del af netværkscafeen, kommer fra hele Greve Nord og har forskellig baggrund. Fælles for dem alle er, at de lever meget alene med deres børn og ikke har et særligt stort netværk. Formålet med netværkscafeen er derfor også at give mødrene mulighed for at møde andre mødre, der bor i nabolaget, så de kan lære hinanden at kende.
– Gennem vores fælles aktiviteter og dage i netværkscafeen, håber vi, at mødrene kan få et større netværk, så de også kan mødes udenfor cafeen. Det er lettere at lave en legeaftale for børnene og mødes privat, når man først har mødt hinanden nogle gange her, forklarer Dorthe Korshøj.