Aktiv birkerødder fylder 90 år

Axel H. Kristoffersen har boet i Birkerød i 54 år, hvor han og familien havde fundet en byggegrund i en gammel æbleplantage i Bistrup. Her byggede Axel selv sit hus i sin sparsomme fritid efter fyraften, og her bor han endnu og passer selv hus og have.

Axel voksede op på landet i den lille by Gatten i Himmerland i en søskendeflok på 10 og fik en tømreruddannelse, men snart drev lysten til noget mere ham videre til Horsens Teknikum, hvor han tog en uddannelse som teknikumingeniør. Turen gik videre til Sjælland, hvor Axel stiftede familie, byggede hus og i mange år arbejdede som afdelingsleder i ingeniørfirmaet NIRAS. Her fik han bl.a. mulighed for at rejse med familien til Grønland og i flere år være leder af afdelingskontoret i Nuuk. Med sin kombination af både at være en god leder og en dygtig ingeniør og håndværker skabte Axel mange flotte resultater her.

Axel er kendt som en aktiv og vellidt "ABS-er" i Birkerød Aktive Seniorers Roklub i Birkerød, hvor han i mange år har roet hver onsdag formiddag. Her nyder han det gode kammeratskab, de dejlige naturoplevelser og han deltager også i instruktionen af nye roere og i det praktiske arbejde med at vedligeholde bygninger og både. Som langtursstyrmand er Axel også med på ture til andre roklubber.

Foruden roning er Axel aktiv i Skydeklubben, og ellers er han altid i gang med et eller andet projekt i hjemmet, lige som han gerne hjælper venner og familie med praktisk arbejde og råd. Axels alsidighed og kreativitet har også resulteret i fremstilling af smukke krukker og fade drejet i træ.

Fødselsdagen fejres i private rammer.