Afstemningsresultat holdes hemmeligt

Foto: Karl Erik Frederiksen

Gribskov: Resultatet af en folkeafstemning eller et byrådsvalg kan foreligge et par timer efter, at valgstederne lukker. Men når det gælder en vejledende afstemning om ja eller nej til en sandfodring af en kystlinje, skal der gå 10 dage. Sådan er den offentlighedspolitik, som formanden for Gribskov Byråds tekniske udvalg Bo Jul Nielsen (S) nu gør sig til talsmand for, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Mandag klokken 12:00 var sidste frist for ejerne af de 14.000 grunde, der ligger inden for 100 meter fra Gribskovs kystlinje at stemme om projektet. I følge forvaltningen var der cirka 3000 grundejere, som benyttede sig af muligheden af at stemme elektronisk via kommunens hjemmeside. Der var desuden et antal brevstemmer, som tirsdag eftermiddag – mere end et døgn efter afstemningen – blev opgjort til "fem kilo – formentlig svarende til 1000 stemmer".

En af initiativtagerne til sandfodringsprojektet, Jakob Wandall, undrer sig meget over denne melding. Til Frederiksborg Amts Avis kommer han med denne kommentar:

– Når så mange grundejere har gjort sig den ulejlighed at sætte sig ind i forslaget og bagefter at stemme om det, bør de også kende resultatet.

I følge en pressemeddelelse, som Bo Jul Nielsen var med til at sende ud tirsdag, skal resultatet af afstemningen fremlægges på teknisk udvalgs førstkommende møde 1. juni. Herefter skal sagen behandles af økonomiudvalget og byrådet, som forventes at se på sagen ved deres møde den 20. juni.