Afløser vil rådgive sig med Brixtofte

"Men jeg er ikke en kloning af ham", siger Bent Jensen

Foto: Finn Due Larsen

NY I BYRÅDET

Fra sin nye plads i Furesø byråd for Velfærdspartiet lader den 73-årige Bent Jensen forstå, at han fra tid til anden vil rådføre sig med eks-borgmester Peter Brixtofte.

"Det vil jeg gøre, når det for eksempel handler om budgetter og lignende. Vi er jo naboer, og bor tæt ved hinanden", siger Bent Jensen.

Men han understreger samtidig, at han "ikke er en kloning af Peter Brixtofte":

"Jeg er mig selv, og jeg gør tingene på min måde. Men jeg vil arbejde meget ud fra Velfærdspartiets principprogram og i en stor respekt for de godt 1.000 vælgere, der stemte på Peter ved sidste valg."

Ordene faldt efter Bent Jensens første byrådsmøde onsdag aften. Inden mødets start var han blevet budt pænt velkommen fra de øvrige medlemmer, inden han satte sig på den plads, der hidtil har tilhørt Peter Brixtofte.

At kalde Bent Jensen for "ny", er dog en sandhed med stærke modifikationer. Der var snarere tale om et comeback for en af de erfarne politikere fra Farum byråds tid.

"Vi ved godt, at det måske er en kedelig sag for dig at komme ind i Furesø byråd", kom borgmester Jesper Bach (V) til at sige i en sproglig fortalelse, da han formelt ved mødets start skulle byde Bent Jensen velkommen.

Det vakte en del moro rundt om bordet, hvilket fik Jesper Bach til at præcisere, at han naturligvis mente, at det var en kedelig

baggrund

for Bent Jensen at komme ind på – Valgbarhedsnævnets afgørelse om at Peter Brixtofte med sin højesteretsdom er uværdig til at sidde i byrådet.

Bent Jensen kvitterede med et "tak fordi I ville se mig", og bebudede, at han glædede sig til at komme i gang med arbejdet.

Men han gentog dog også sin kritik af, at han kun havde fået fire timer til at forberede sig til byrådsmødet.