Ændringer, men ingen revolutioner

Claus Reinholdt Campeotto kommer med erfaring fra privtskoler

Foto: Jannie Fjordside

Det er store sko, han har sagt ja til at træde i. Men han har heller ikke tænkt sig at fylde dem ud alene.

Claus Reinholdt Campeotto har budt indenfor til en snak om den tid, der venter ham som ny rektor på Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG) – og, ikke mindst, hvad der venter skolen. Det bliver ikke store revolutioner, men løbende justeringer, fortæller han.

"Det kommer let til at lyde som en floskel, men jeg synes, at NGG har været god til at følge med tiden og være omstillingsparat, og selv om der altid er noget, man kan gøre endnu bedre, viser både interne og eksterne undersøgelser, at der er stor tilfredshed blandt både lærere, forældre og elever på skolen," siger Claus Reinholdt Campeotto, der har en karriere fra tre private gymnasier bag sig.

Selv om han ikke ønsker at slå på revolutionens trommer, mener han dog, at 'plejer' har det bedst med at blive lagt i graven:

"Det bliver en ny form for ledelse på NGG – en mere moderne ledelse, kan man måske kalde det, selv om det 'moderne' ikke nødvendigvis altid er det bedste. Jeg inviterer til endnu mere samarbejde med forældre, elever og for den sags skyld også lokalsamfundet. Det er store sko, jeg træder i, og det vil jeg ikke gøre alene – og det faktum gør, at det bliver en anden form for ledelse," siger Claus Reinholdt Campeotto.

Mere konkret løfter han sløret for, at han gerne ser 'innovation', som han selv har uddannet sig indenfor på Syddansk Universitet, blive supplement til skolens faglige linje – gerne i samarbejde med lokale parter som for eksempel SCION DTU.

Claus Reinholdt Campeotto var vicerektor på Frederikssund Gymnasium juli-december 2014, skoleleder på Øregård Gymnasium 2009-2014 og adjunkt på Københavns åbne Gymnasium 2004-2009.