Ældre vil hjælpe unge i job

Leif Jørgensen hjælper aktivt unge med at finde ud af, hvad de vil.
Leif Jørgensen hjælper aktivt unge med at finde ud af, hvad de vil.

Vallensbæk: Projekt skal hjælpe unge med at finde ungdomsjob og lærepladsermellem Vallensbæk Ungdomsskole, SSP-konsulenterne og Brøndby-Vallensbæk Rotary-klub.

Det kan af og til være vanskeligt for at unge at finde et ungdomsjob eller en læreplads, og det kan tit være svært efter et aktivt liv på arbejdsmarkedet at trække sig tilbage, hvis man har lyst til at gøre en aktiv udvikling for ens lokalområde. Derfor har de unge og de erfarne i Vallensbæk sat sig sammen og er i gang med at skabe et netværk med spændende perspektiver.

– Det kan betale sig at gøre noget. Så simpelt er det, siger Leif Jørgensen fra Rotary om projektet, der går ud på at støtte og hjælpe unge i Vallensbæk, som af en eller anden grund har vanskeligt ved at komme i gang med fritidsjob eller uddannelse efter folkeskolen.

Vejledning

Leif Jørgensen hjælper de unge med at finde frem til, hvad de vil, og hvor de kan se sig hel henne og hjælper dem på vej med den endelig ansøgning, der kan være med til at sikre, at de unge får det ungdomsjob eller den læreplads, de har i tankerne.

– Da vi gik i gang, viste det sig hurtigt, at en af de store forhindringer for de unge er selve ansøgningen. Derfor hjælper jeg nu nogle af de unge et par gange om måneden med ansøgningerne. Jeg skriver selvfølgelig ikke ansøgningerne for dem – det ville ikke give nogen mening – men jeg taler med dem om, hvad de er gode til, hvad de godt kunne tænke sig, og hvordan det skal gribes an. Og så følger jeg op. Vi taler i løbet af ugen om, hvor langt de er nået, og vi taler måske sammen i telefonen, hvis de har nogle spørgsmål. Det er helt tydeligt for mig, at den opbakning og vejledning er med til at få dem engageret og aktiveret. For de vil jo rigtig gerne, fortæller Leif Jørgensen.

Flere i jobs

Samarbejdet har indtil videre fået en håndfuld unge ud i relevante jobs og endnu flere ansøgninger er sendt af sted og ligger nu hos arbejdsgiverne i lokalområdet.

– Det allermest positive har været, at et par af de unge har fundet helt andre jobs, end dem vi havde talt om og arbejdet på – helt af sig selv. Det er jo virkelig noget af en succes, når jeg på den måde kan gøre mig selv overflødig i den her sammenhæng, lyder det fra Leif Jørgensen.

Projektet er et samarbejde mellem Vallensbæk Ungdomsskole, SSP-konsulenterne i Vallensbæk og Brøndby-Vallensbæk Rotary-klub. Projektet er afhængigt af opbakning fra de lokale virksomheder.