Denne sommer har ikke været optimal når det gælder årets æblehøst – frosten i starten af maj tog ganske mange af blomsterne på æbletræerne. Det slog også igennem, da Slagelse Museum nylig havde inviteret til årets æbledag, hvor man kunne presse sine æbler til gylden most.- Der er i år færre, der er ved at kløjes i deres æbler, så på den måde var det en lidt mindre travl dag i forhold til sidste år, som var et kæmpe æbleår. Men en hyggelig og god dag, hvor børnene til deres store overraskelse kunne se, hvordan æblerne pludselig kan være på en flaske, konstaterer museumsinspektør Helle Ålsbøl.
Dagen gennemførtes i godt samarbejde med virksomheden Kysoko, som kommer med materel til presning af æblerne. I år for anden gang, så en tradition kan være på vej.
I bålhytten i Det Grønne Byrum lavede havelauget også rigtige æbleskiver: skiver af æbler, dyppet i dej og friture stegt. – Det er altid et hit, smiler Helle Ålsbøl. På billederne ses bl.a. Ibi og Norr, som havde en fin æbledag.
Foto: Evan