Årets vikingespil slog alle rekorder

17.147 publikummer overværede vikingespillet Heids Hævn

 Frederikssund Vikingespil solgte i år rekord mange billetter til forestillingen Heids Hævn. Foto: Frederikssund Vikingespil
Frederikssund Vikingespil solgte i år rekord mange billetter til forestillingen Heids Hævn. Foto: Frederikssund Vikingespil Avnbolfoto

FREDERIKSSUND Vikinger er populære. For aldrig har der været så stor interesse for Frederikssund Vikingespil som i år. 17.147 billetter blev langet over disken til forestillingen Heids Hævn der blev spillet fra 22.juni til 15. juli. Der blev også sat salgsrekord i boderne, så der var med andre ord god grund til at fejre årets vikingespil på Kalvøen, da mange af de medvirkende mødtes mandag.

"Sidste forestilling blev spillet i søndags, og i går (mandag red.) afsluttede vi det hele med en stor fejring. Vi er henrykte over det gode resultat," fortæller PR-ansvarlig i Frederikssund Vikingespil Benjamin Boraghi.

Men hvor man kunne være tilbøjelig til at tilskrive de varme sommeraftener noget af den store succes, så er Benjamin Boraghi af en anden opfattelse.

"Vores statistikker viser faktisk, at vejret ikke spiller så stor en rolle som man skulle tro. Vi er over 400 frivillige som løfter i flok. I vikingespillet har alle en funktion, og bidrager med de styrker hver især har. Og så har vi et godt produkt, som har høstet mange roser. Måske har det også været et friskt pust, at der i år er flere guder med i stykket, og scenen har også været bevægelig," fortæller Benjamin Boraghi og forklarer, at 10 mennesker bag scenen alene har stået for at klare sceneskiftet under hver af de 20 forestillinger.

"Man bliver høj over, at vi kan præstere så vildt, endda på et år hvor der er VM i fjernsynet, togbusser og andre kulturelle tilbud. Men vi ved også, at vi hele tiden er nødt til at udvikle vores produkt, så vi undgår at bliver overhalet udenom," lyder det fra Boraghi.