Årets svin er fundet

Der herskede aldrig tvivl om udfaldet af Svinevalget 2006. Vejsvinet blev stemt ind som det mest usympatiske affaldssvin

ØLSTYKKE:Efter afviklingen af Svinevalget 2006 ligger det fast, at vejsvineri rangerer allerlavest på danskernes sympati-barometer.

Det store svinevalg er blevet afviklet i Ringkøbing Amt, Sønderjyllands Amt samt Augustenborg, Broager, Fredericia, Gråsten, Nordborg, Slagelse, Sundeved, Sydals, Sønderborg, Aabenraa og Ølstykke kommuner. I alt 630.000 danskere har været stemmeberettigede og har således kunnet afgøre, om det er mest afskyeligt at se på colabægre og tomme pizzabakker i parkerne, cigaretskod og sodavandsdåser i skovene, øldåser og efterladte engangsgrills på strandene eller ispapir og chipsposer i vejgrøfterne.

Vælgerne har kunnet gøre brug af deres stemmeret ved enten at sende en SMS eller afgive deres stemme på hjemmesiden www.svinevalgetd.dk

Det har ikke været nødvendigt at gennemføre hverken fintællinger eller omtællinger for at kåre vejsvinet som valgets vinder. Hele 77 procent af vælgerne vendte tommelfingeren nedad for de bilister, som ikke gider tage deres affald med hjem, men blot ruller vinduet ned og bruger naturen som skraldespand.

Formålet med kampagnen har været at vække befolkningens opmærksomhed om den affaldsforurening, som finder sted hver eneste dag.