Aalborg fører dansk CL-dyst: To mål mod GOG er ingenting

Aalborg-holdet døjer med så mange skader, at træner Stefan Madsen fortsat har GOG som favorit til avancement.

Aalborg-holdet døjer med så mange skader, at træner Stefan Madsen fortsat har GOG som favorit til avancement.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

GOG er favoritter til at gå videre til kvartfinalerne i Champions League til trods for en sejr til Aalborg i det første opgør.

Sådan lyder det fra Aalborg-træner Stefan Madsen, efter at nordjyderne torsdag trodsede skader hos flere af holdets profiler og vandt 30-28 på hjemmebane over GOG.

– Uha, det bliver svært at gå videre.

– Vi er godt klar over, at vi fortsat er underdogs – for to mål er ingenting. Specielt ikke mod GOG, der kan lave seks mål på halvandet minut, siger Stefan Madsen.

Aalborgenserne måtte torsdag aften undvære bærende spillere som Felix Claar og Aron Palmarsson, der er de seneste navne på en nordjysk skadesliste, der i forvejen er lang.

– GOG var før kampen gigant-favoritter på grund af de folk, vi har ude.

– Men jeg er med på, at når man har forberedt sig på en ting, og man så møder noget andet, så kan der ske noget, siger Stefan Madsen.

Træneren fremhæver især rutinerede Henrik Møllgaard og 19-årige Marinus Munk, som ingen havde forventet skulle spille nogen nævneværdig rolle mod GOG. Munk endte som Aalborg-topscorer med seks mål.

– Vi formåede at få noget fysik ind i defensiven, og Henrik Møllgaard styrede det hele vejen igennem.

– Når vi så samtidig kunne krydre det med en ung fyr som Marinus Munk, der spillede sit livs kamp – jamen så endte det heldigvis med en sejr på to mål, og det er vi meget glade for, siger træneren.

Hans store bekymring nu er, at han allerede på lørdag skal have samlet et hold, der kan spille mod TTH Holstebro i ligaen.

GOG-træner Nicolej Krickau ærgrer sig efter nederlaget til Aalborg over, at fynboerne ikke ramte topniveauet i holdets angrebsspil.

– Vi vidste godt, da vi så Aalborgs hold, at kampens karakter ville blive anderledes end normalt.

– Henrik Møllgaard er fantastisk til at styre tempoet i sådan nogle kampe, og det havde ikke været noget problem, hvis vores angrebsspil havde været på et højere niveau, siger Krickau.

Træneren er dog tilfreds med det udgangspunkt, som GOG tager med til returkampen, der spilles om en uge i Odense.

– Muligheden for at gå videre er til stede. Hvis vi andre gange havde fået tilbudt, at vi kunne spille os i en kvartfinale i Champions League ved at vinde hjemme med tre mål, så havde vi nok taget den, siger han.

Den samlede vinder af den rent danske duel skal op imod FC Barcelona i kvartfinalen.

/ritzau/