82-årig berøvet i eget hjem

En 82-årig købmand på Toftegårdsvej i Kyndby blev natten til tirsdag holdt til fange i en time, mens to unge drenge stjal kontanter og cigaretter i hjemmet.

En 82-årig købmand på Toftegårdsvej i Kyndby vågnede søndag nat kort efter klokken 02.00 til et sandt mareridt. To unge mænd på 17 og 18 år havde knust en rude og truede manden på livet med to knive, mens de stjal kontanter og cigaretter. Klokken 02.14 vågnede den 82-årige købmand i sit hjem på Toftegårdsvej i Kyndby, da han hørte larm i stuen. To gerningsmænd var kommet ind i stuen ved at knuse en rude.

»De to indbrudstyve truer manden med en kniv, og siger de vil tage livet af ham, hvis han ikke finder nogle penge til dem. De holder ham i skak i en times tid ifølge den 82-årige mands udsagn,« fortæller vicepolitikommisær ved Nordsjællands Politi Frederikssund, Steffen Thomsen til Frederikssund Avis. Den 82-årige købmand var ikke låst inde på toilettet, som det ellers fremgår af Ritzaus meddelelse, der er blevet citeret af flere medier.

Det lykkedes de to røvere at finde et stort beløb i kontanter. I forretningen tager de også flere kartoner cigaretter. Efterfølgende kontakter købmanden politiet, og der er hurtigt en hundepatruje på stedet, men gerningsmændene er væk. »Senere på natten omkring klokken 04.00 stopper to politibetjente i en patruljevogn to unge mænd, og de kan ikke redegøre for deres færden. Her finder de osse en sportstaske med flere kartoner cigaretter,« fortæller Steffen Thomsen.

De to unge mænd er tidligere dømt for røverier og skal nu fire uger i fængsel for røveriet mod købmanden fra Kyndby.Den 17-årige mand er fra Hillerød og den 18-årige mand fra Espergærde. De er begge blevet varetægtsfængslet i fire uger. Begge nægtede at have noget at gøre med røveriet til grundlovsforhøret. Ud over at være lettere rystet efter oplevelsen var købmanden ikke kommet noget til.