82.500 kr. for fire forfatter-møder

Selvom Fredensborg Kommune betalte 343 kr. pr. billet, så har afsætter Kulturudvalget 82.500 kr. til fire nye forfatter aftener til efteråret

Foto: Peter Mailand

204 gæster var med til de fire forfatter-aftener, som Fredensborg Kommune afholdt i efteråret.

De fire arrangementer kostede ialt 70.036 kr. og dermed fik hver gæst et tilskud på 343 kr. pr billet fra Fredensborg Kommune.

Og selvom mange blev væk fra arrangementerne, afsætter Kulturudvalget nu yderligere 82.5000 kr. til fire nye arragementer til efteråret.

Det fremgår af et notat fra forvaltningen. Formand for Kulturudvalget, Ulla-Hardy Hansen (K) mener, at pengene er givet godt ud.

 

 

En kæmpe succes

"Det var en kæmpe succes for dem, der var med. Vi har afholdt de her litteratur-arrangementer i 30 år, og det betyder ikke noget, at det kun er et lille antal, der dukker op. For det kræver en nærhed for at opnå frugtbar kontakt og det vil ikke kunne ske på et møde, hvor der er flere hunderede personer," siger hun til Uge-Nyt.

Ifølge notatet dukkede kun 26 gæster op til det første arrangement med Christina Hesselholdt, og det er få, erkender Ulla Hardy-Hansen.

"Det viste sig, at Christina Hesselholdt i forvejen havde afholdt mange lignende arrangementer i de omkringliggende byer, så det kunne man måske have planlagt på forhånd. ," siger hun.

Af notatet fremgår det også, at selvom mange på forhånd havde meldt sig til, så kom de aldrig til arrangementerne.

"Der var stor forskel på antallet af tilmeldte og antallet af fremmødte. Der var konsekvent mellem 20-30% færre deltagerne til arrangementerne end antallet af bestilte billetter," skriver forvaltningen i notatet.

Derfor kommer der fremover en ændring, fortæller Ulla Hardy-Hansen

"Vi vil fremover opkræve et lille symbolsk beløb på 20 kr.,  når folk melder sig til, for der er en tendens til, at når folk på forhånd har betalt et lille beløb tilet arrangement, så kommer de også," siger hun.