800 skævinge-borgere var uden vand

Sidste fredag måtte vandværket pludselig lukke for alt vandet i Skævinge. Det skyldtes et brud på en gammel hovedledning

Foto: Mette Dolmer Thygesen

Skævingeborgere måtte sidste fredag undvære vand i hanerne i seks timer. Det skyldtes, at der pludselig opstod et brud på en hovedledning ved udpumpningen fra selve vandværket.

"Om morgenen ringede naboerne til vandværket og fortalte, at der kom vand op af jorden. Det viste sig at være slitagen på et gammelt rør, som vi måtte sætte nye stykker på. Så vi måtte lukke akut for alt vandet i Skævinge og reparere røret," fortæller bestyrelsesformand for Skævinge Vandværk I/S Hans Hansen.

I op mod seks timer måtte omkring 800 husstande undvære at vaske op, gå i bad og lignende, men de mange folk, der ringede til vandværket, var ifølge formanden meget forstående, og han vil gerne takke dem alle for venligheden.

Fremover skal Skævinge Vandværk i gang med at reparere de gamle jernrør ude i byen, men da lukker vandværket kun af for 10-15 forbrugere af gangen – og de bliver varslet på forhånd.

De omkring seks timer, reparationen varede, trak ud og Hans Hansen er lettet over, at håndværkerne var så "friske" at blive at hjælpe til udover deres vanlige arbejdstid.

"Det blev en lang dag. Håndværkerne, som normalt skal hjem klokken 12, kom nu først af sted klokken 18, men de var venlige og ved godt humør," siger han.