750 gav hyldest til livet

Med fight, vilje og godt humør blev der gået for en god sag på Ridebanen

Foto: Morten Timm

For femte år lagde Ridebanen græs og himmelrum til Stafet for Livet, et indsamlings stafetløb der støtter Kræftens Bekæmpelse.

750 deltagere, fordelt på 30 tilmeldte hold, deltog i løbet, der blev blæst i gang af Vedbæk Garden lørdag eftermiddag og fortsatte natten igennem til søndag.

"Vi synes selv, at det gik fantastisk. Alt klappede og vi havde ingen uheld. Samlet blev det til knap 9000 km (i snit 12 km pr deltager) og flere gik en maraton," fortæller Lene Christensen, medlem af Stafet for Livets styregruppe.

De havde sat næsen op efter at runde de 1.000 deltagere, men er godt tilfredse med arrangement, det gode vejr og glade humør hos deltagerne.

"Vi har endnu ikke opgjort, hvor meget der er blevet indsamlet," tilføjer Lene Christensen.

Som det har været tradition i Stafet for Livet gik det gule Fighter-hold forrest på første runde med gule balloner, som de i samlet flok lod flyve til vejrs, da de nåede tilbage til Ridebanen igen. Deltagerne på Fighter-holdet, der talte 45 personer, har alle kræft eller har haft en kræftsygdom.

Designer Karen Simonsen holdt velkomsttale med en personlig historie om sin kræftsyge mor, om nærhed og hvor vigtigt det er at gribe den. Hun slog fast, at det kun er én selv, der gøre en forskel.

Centerchef for Kultur og Fritid, Henrik Duus Rosengreen var også på talerstolen og kaldte den lokale event for en hyldest til livet.

Rosendahl Design Group fra Hørsholm var også i år Stafettens hovedsponsor, og firmaet donerede 1 kr. pr løbet/gået kilometer.