60 indbrud i Nordsjælland

Foto: Anna Törnqvist Jensen

Hen over den forgangne weekend har indbrudstyvene været meget aktive i Nordsjælland, hvor der sammenlagt er begået mindst 60 indbrud fra fredag til søndag. Det oplyser Nordsjællands Politi til Frederiksborg Amts Avis.

– Indbrud er ikke en statistisk fast størrelse, men på en heldig weekend har vi måske 10-12 indbrud, så 60 indbrud er bestemt i den høje ende, uden at det i øvrigt er rekord. Men det er alt for mange, siger vagtchef Hans Jakob Rechendorff fra Nordsjællands Politi.

Indbruddene fordeler sig ud over det meste af Nordsjælland. I Gribskov Kommune blev der eksempelvis i weekenden begået ti indbrud. Det gik blandt andet ud over et sommerhus på Snørengen lidt uden for Gilleleje, hvor ukendte gerningsmænd rippede huset fra inventar. Det lykkedes indbrudstyvene at slippe væk med husets brændeovn, komfur, en indbygningsovn og hele fire radiatorer.

I Allerød, hvor politiet kun har noteret et indbrud i løbet af weekenden, blev en villa på Konferencevej udsat for indbrud søndag aften. Tyvene blev overrasket af en nabo, da de var på vej ud af husets soveværelsesvindue ved 20-tiden, men det lykkedes dem at stikke af med diverse smykker, inden politiet kom til stedet.