60 år

Holbæk: Tirsdag den 27. maj fylder Inge Schellerup Godtfredsen, Odinsvej 26, Holbæk, 60 år.

Inge Schellerup stammer fra Skibstrup i Nordsjælland, hvor hun tilbragte sin barndom og ungdom. Hun tog uddannelse som børneforsorgspædagog på Jægerspris Børneforsorgsseminarium og flyttede derefter til Næstved, hvor hun havde mødt sin tilkommende. I 1973 flyttede de begge til Holbæk, og hun fik job i vuggestuen på Karensmindevej. Efter næsten 14 års ansættelse skulle der ske noget nyt, og det blev i den kommunale dagpleje i den gamle Jernløse Kommune som dagplejeassistent.

Nogle år senere søgte hun tilbage til Holbæk Kommune og fik job i afdeling 2 på Holbæk Fritidscenter. Her har hun nu været ansat i 17 år, og i det sidste par år har det været afdelingen "Annekset", der har haft fornøjelse af hendes kompetencer. For tiden er hun en del af ledelsesteamet på Fritidscentret.

Naturen og kunsten har Inge Schellerup store interesse. Som medlem af Nordvestsjællands Naturhistoriske Forening har hun gennem årerne nydt mange botanikture dels i det lokale område, dels i udlandet til spændende områder.

På foreningens "Mandagshold" (under ledelse af Helge Nielsen) har Inge Schellerup altid være en flittig, opmærksom og lærenem elev. Hun er næstformand i Holbæk Kunstforening, hvor hun de sidste ni år har været medlem af bestyrelsen og har gennem årene har ydet et stort stykke arbejde og med initiativ og fantasi sat sit præg på foreningens arrangementer og udstillinger.

Også i ferier opsøges – sammen med ægtefællen – natur- og kulturoplevelser. Flere år med højfjeldsvandringer i det nordiske tog sin afslutning med en brækket ankel, siden er målene blevet mere eksotiske: Australien, Afrika, Azorerne (på cykel), USA og senest Sydamerika, hvor nogle af højdepunkterne var Iguazu-vandfaldene og trekking på Inka-stien.

Inge Schellerup er gift med Vagn Godtfredsen. Sammen har de har to børn: Mette på 34 år og Magnus på 32 år, der begge bor og arbejder i København.