40 år med Hånde- lavet i Høng

Foto: Mik
Handelavet har i weekenden sin arlige udstilling pa Landbrugsskolen i Høng.
  Foto: Mik
Handelavet har i weekenden sin arlige udstilling pa Landbrugsskolen i Høng. Foto: Mik Foto: Christian Mikkelsen [Mik]

I bryllupskalenderen er 40 år rubinbryllup. Og lige netop i år kan Håndelavet fejre rubinbryllup med Høng, for det er nemlig 40. gang, de dygtige kunsthåndværkere udstiller og i år er datoerne lørdag den 9. og søndag den 10. november i hallen på Landbrugsskolen Sjælland, Finderupvej 8 i Høng. Begge dage fra klokken 10 til 16.

– Når vi denne gang åbner dørene for årets juleudstilling, er det 40. år i ubrudt række, at det kan lade sig gøre. Det er vi rigtig stolte af og derfor har vi også gjort os vældig umage for at gøre udstillingen spændende og attraktiv. Vi har fået fine nye rammer, idet hallen hen over sommeren er blevet renoveret, blandt andet med nye farver og bedre lys, så det glæder vi os også til at vise alle vores gæster, siger Michael Nørbæk Louw Nielsen, der er med i Håndelavet.

Selve udstillingen er i store træk stillet op som den plejer, men Håndelavet satser på, at alle udstillere giver den en skalle for at peppe deres boder lidt ekstra op i år.

– Vi håber naturligvis at vores anstrengelser bærer frugt, så vi i år kan glæde endnu flere besøgende med et spændende besøg på vores udstilling med dens righoldige udvalg af finurlige dimser, smuk julepynt og unik kunsthåndværk, siger Michael Nørbæk Louw Nielsen.

Lodtrækning på den gratis entrebillet

I Annes café kan man nyde en kop kaffe, te, kakao eller gløgg og dertil smørrebrød, lagkage, æbleskiver og meget andet mundgodt.

Håndelavet har hvert år en konkurrence, hvor der hver hele time, mellem de udleverede billetter, trækkes lod om en række fine præmier doneret af udstillerne.

Men først og fremmest drejer det sig om alle håndværkerne, der præsenterer deres nyeste produkter indenfor smykker, syning, vævning, strik, hækling, billeder, træ, keramik, sten, glas og meget mere. Ud over det, har Håndelavet i anledning af den runde dag en overraskelse i ærmet.

Gæsteudstillere

I år er der ni gæsteudstillere, syv som også var med sidste år og to helt nye. Det er Niels Bache fra Orø, som laver nogle flotte fuglehuse og Jette Egelund fra Reersø, som viser sin smukke kollektion af keramik.

Der er, som altid, noget for enhver smag og pengepung, når man lægger vejen omkring Håndelavets udstilling for at gøre sine bedste og mest originale julegaveindkøb.

Man kan læse mere om Håndelavet på hjemmesiden eller ved at følge facebookprofilen.

Der er gratis adgang til Håndelavets udstilling lørdag den 9. november og søndag den 10. november.