4.plads til AFK’s U/13-piger

U/13-pigeholdet fra AFK spillede med til DGI Landsmesterskaberne, og sluttede på en fornem 4. plads blandt de 18 hold

Foto: Finn Allan Hansen

De fire indledende kampe i puljen sluttede alle med sejre, da U/13-holdet fra Allerød Fodbold Klub var med til DGI Landsmesterskaberne. Modstanderne fra Viking Rønne, Visby, Grenå og Kjellerup blev alle besejret, og sidstnævnte sluttede endda senere på dagen som en samlet nummer to i turneringen.

I mellemrunden stod AFK overfor Struer i den første kamp, og de senere vindere fra Jylland vandt da også kampen. Holdets næste modstander var Bredballe, der blev besejret 2-1. AFK kom bagud i den næste mellemrundekamp mod Vejen, men det lykkedes for pigerne at vende kampen til sejr på 3-2.

Som vinder af kampen skulle AFK vente halvanden time, før kampen om 3.-4. pladsen skulle spilles mod Solrød. Resultatet var helt lige efter de placeringskampene, der sluttede med tre scoringer til hvert hold. I den forlængede spilletid scorede Solrød to tidlige mål, og AFK måtte forlade banen med et nederlag på 4-7.

"Det har været en fantastisk weekend for alle syv spillere, som kun kom så langt i turneringen fordi de kæmpede og spillede som et hold," sagde træner Christian Kofoed efter den flotte 4. plads og fortsatte:

"Mine forventninger inden turneringen var to-tre sejre, og måske en god placering i opfølgningsturneringen. Men pigerne ville noget mere – det er fantastisk. Jeg tror, at den fokus vi har haft i vinterens udendørstræning med mange hurtige berøringer har givet pote også indendørs. For det kan vel ikke skyldes de indendørs træningsmuligheder vi har haft i vinteren – 1½ time om ugen – men uden bander. At vi kan være med blandt de bedste, skyldes udelukkende at vi har så stor og stærk en gruppe af piger, det er ikke den nemmeste opgave at skulle vælge syv piger."

AFK kan søndag eftermiddag tage revanche for nederlaget i placeringskampen, når Solrød kommer til Allerød for at møde hinanden i grusbaneturneringen.