38-årig drabsmistænkt anholdt efter to et halvt år

Efter at have været efterlyst internationalt blev en 38-årig mand onsdag anholdt i Københavns Lufthavn.

Københavns Vestegns Politi har torsdag fremstillet en 38-årig mand i grundlovsforhør. Han er sigtet for et drab begået i november 2011 i Høje Gladsaxe.

Den 38-årige er blevet anholdt efter at have været efterlyst internationalt via Interpol. Onsdag blev han anholdt i Københavns Lufthavn og sigtet for drabet på Muhammed Arfan.

– Han er blevet fængslet i foreløbig fire uger. Retsmødet er blevet holdt for lukkede døre, men jeg kan oplyse, at han nægter sig skyldig, og at han ikke har ønsket at udtale sig i retten, fortæller senioranklager Peter Rask til Ritzau.

Arfan mistede livet 10. november 2011 i Høje Gladsaxe. Han blev efterladt i en blodpøl efter at være blevet slået i hovedet med en ratlås.

I sommeren 2012 blev en dengang 39-årig mand dømt i sagen. Den dømte er storebror til den mand, som nu er blevet anholdt.

Den dømte storebror fik et års fængsel for sin rolle i sagen, som bestod i grov vold mod Muhammed Arfan. Han havde altså ikke deltaget i selve drabet.

Retten fandt det dengang bevist, at storebroren havde skygget Arfan i sin taxa, påkørt ham med bilen og medvirket til grov vold mod ham.

Det er dog anklagemyndighedens opfattelse, at det er lillebroren, som har udført selve drabet. Lillebroren sprang efter drabet ind i storebrorens taxa, og de flygtede sammen fra stedet.

Lillebroren blev anholdt onsdag i Københavns Lufthavn. Han ankom med et fly fra Pakistan, hvorfra han stammer.

– Vi vidste, at han skulle komme med flyet fra Pakistan, men hvad han har foretaget sig i Pakistan i den mellemliggende periode, det ved jeg ikke noget om, fortæller Peter Rask.