29 år med lokalaviser

Salgs- og bladchef på DAGBLADET Køge/ Køge Onsdag og Radio Køge, Jan Gløet, har rundet de 50 år, hvilket markeres med en reception på Hotel Niels Juel i Køge onsdag den 3. marts.

Salgs- og bladchef på DAGBLADET Køge/ Køge Onsdag og Radio Køge, Jan Gløet, har rundet de 50 år. På onsdag markeres den runde dag med en reception på Hotel Niels Juel.
Salgs- og bladchef på DAGBLADET Køge/ Køge Onsdag og Radio Køge, Jan Gløet, har rundet de 50 år. På onsdag markeres den runde dag med en reception på Hotel Niels Juel.

Jan Gløet blev en del af Sjællandske Medier tilbage i 2002, hvor han kom fra en stilling som salgschef på Berlingske Lokalaviser. Inden da har Jan Gløet haft en lang karriere som bladchef og annoncekonsulent i mediebranchen, og i 29 år har arbejdsdagen budt på avis- og annoncesalg.

At Jan Gløet endte netop i mediebranchen er ikke overraskende, for faderen Jørgen Gløet var journalist på Berlingske Tidende i en lang årrække, og dermed er Jan Gløet efter eget udsagn nærmest vokset op med tryksværte på hænderne.

Men det var den kommercielle del af branchen, der trak, og i dag er Jan Gløet yderst tilfreds med at have sit udgangspunkt i Sjællandske Mediers bladhus på Torvet i Køge.

– Køge er en meget spændende by at arbejde i, det er et udviklingsområde, hvor mange virksomheder og butikker slår sig ned. Samtidig er Køge lige nu præget af store udviklingsprojekter, og det gælder både Køge Havn, byudviklingsprojektet Køge Kyst og Skandinavisk Transportcenter, siger Jan Gløet, der også er formand for Køge Handelsstandsforenings aktivitetsudvalg.

– Når man arbejder med annoncer i både et dagblad, en ugeavis og i en radio, så byder hver eneste dag på nye udfordringer, siger fødselaren, der naturligvis har bemærket, at der hersker en finansiel krisestemning i samfundet i øjeblikket.

– En god annonce er en annonce, der skaber værdi for kunden, og selvom der er afmatning, så har kunderne netop behov for at annoncere. Det kræver stor synlighed, hvis man i en svær tid skal holde sin markedsandel og skabe omsætning, vurderer Jan Gløet, der føler, at han i bladhuset på Torvet 10 i Køge er omgivet af gode kolleger, når opgaverne skal løftes.

– På Torvet er der en række engagerede og kreative medarbejdere i både salg og redaktion, og uden dem og det interne samspil kommer der ingen spændende produkter på gaden, slår han fast.

Jan Gløet er født og opvokset i Farum og har taget HF-eksamen på Ballerup Gymnasium, hvorefter han fik sit første job som telefonsælger på et fagtidsskrift. I dag bor han i Allerød med sin hustru Hanne, der er ansat i erhvervsbanken HSH Nordbank.

Sammen har de to drenge, der er tvillinger og i dag læser på sportscollege i Ikast. Her dyrker de golfsport på eliteplan samtidig med, at de læser HHX.

Netop golfsporten er også Jan Gløets store fritidsinteresse, og udover at være aktiv på golfbanerne i selskab med hustruen Hanne, så følger han lige så tit sønnerne, når de slår sig løs på de danske og internationale golfbaner.

Jan Gløet fyldte 50 år den 18. februar. Der er reception for kunder, kolleger og venner på Hotel Niels Juel, Toldbodvej 20 i Køge, onsdag den 3. marts klokken 14-16.

simon