25 års jubilæum på Statoil

Kalundborg: Anne-Katrine Ipsen, applikations ingeniør, Statoil Raffinaderiet i Kalundborg, bosat i Gislinge, kan mandag den 1. marts fejre sit 25 års jubilæum.

Anne-Katrine Ipsen.
Anne-Katrine Ipsen.

Hun blev ansat i Dansk Esso som miljøingeniør på et tidspunkt, hvor der i forvejen kun var én kvindelig ingeniør ansat på raffinaderiet. Hendes udfordringer i de første tre år i jobbet var blandt andet det nye spildevandsanlæg.

De næste syv år var Anne-Katrine Ipsen PTS-ingeniør (Proces Teknisk Service) i Blok 2. Hun opbyggeden en ekspertise om blandt andet katalysator- og afsvovlningsanlæg, som har været til stor gavn for efterfølgende PTS-ingeniører. I denne periode var Anne-Katrine samtidig involveret i flere større projekter, blandt andet nyt MEA/Claus anlæg.

Efter Blok 2 nåede Anne.Katrine også at være PTSer i Blok 1 og i Visbreakeren.

Siden 1996 har hun beskæftiget sig med Avanceret Proces Control, hvor hun er en stor bidragyder til reguleringen af anlæggene. Hun har været med til at indføre MPC på raffinaderiet.

Anne-Katrine har derudover været med i opstarten af Synflexprojektet, hvor hun var ansvarlig for både proces og reguleringsdelen.

I de senere år har Anne-Katrine været projektleder på to store projekter: Den nye benzinblander og Ydelsesoptimeringsprojektet.

I 2007 blev hun udnævnt til rådgiver indenfor Avanceret Proces Control.

Anne-Katrine Ipsen er kendt for sit store engagement i alt, hvad hun deltager i. Hun har en stor kontaktflade, både på og udenfor raffinaderiet. Hun er et lyspunkt i kontrolrummet med sit smittende humør, og står altid parat til at hjælpe og dele ud af sine mange års erfaring indenfor de fleste områder, når det gælder procesanlæggene.

Hun er en fantastisk kommunikator og bruger også en stor del af sin fritid på lokalpolitik i Gislinge, hvor hun bor.