24-årig mand sigtet for to drabsforsøg

DRABSFORSØG En 24-årig mand er blevet varetægtsfænglset, sigtet for to tilfælde af drabsforsøg i forbindelse med den voldsomme biljagt den 19. februar ved Frederiksværk, hvor tre personer i en lille rød personbil blev udsat for livsfare. 

En 23-årig medgerningsmand ('M') er i forvejen sigtet og varetægtsfængslet i sagen, og efter at den 24-årige mand meldte sig selv forleden, valgte dommeren i et grundlovsforhør onsdag formiddag at varetægtsfængsle manden frem til den 17. marts.

De to mænd sad bag rattet i hver deres bil, jagtende den røde personbil over en strækning på ca. 13 km og flere gange forsøgte at køre bilen af vejen med hastigheder omkring 150 km/t. På Thors Bakke ved Frederiksværk blev bilen med den unge mand 'H' bag rattet kørt af vejen, rullede rundt flere gange, og H samt to passagerer fik kvæstelser i forbindelse med påkørslen i høj fart.

Politiets anklager Bernt Farver oplyser, at den 24-årige ud over at deltage i biljagten, efterfølgende forsøgte at påkøre H, som var sluppet ud af den smadrede bil.

Ifølge sigtelsen styrede den 24-årige sin bil direkte mod H, der nåede at springe til side, hvorefter de to jagtende biler kørte væk fra stedet. 

"Sagen bliver efterforsket yderligere. Det handler om, at gruppe mennesker i forening har forsøgt at dræbe en mand og samtidig udsat andre for livsfare," fortæller anklageren.

De to sigtede har nægtet sig skyldige. /an

Sagen kort (kilde: anklagemyndigheden)

Forsøg på manddrab, 17. februar i Hundested: Den 23-årige 'M' slår 'H' i baghovedet med knojern med den hensigt at dræbe, forsøger at stikke H med kniv i maven, men han slipper væk.

Vold og trusler, 18. februar i Fr.værk: M angriber H med vold og trusler om vold. Forsøger at knuse en rude på H's bil med en totenslæger.

Forsøg på manddrab, 19. februar i Frederiksværk: M forsøger sammen med en navngiven samt nogle unavngivne medgerningsmænd at dræbe H ved som fører af en Audi A4 at have forfulgt H, som kørte i en rød Toyota Aygo, og flere gange på en strækning på 13 km prøvede at køre Toyotaen af vejen. Med hastighed på ca. 160 km/t blev Toyotaen påkørt og totalskadet på Thors Bakke.

INFO: Sagsbeskrivelsen omhandler den 23-årige, som blev anholdt og varetægtsfængslet få dage efter biljagten, mens den 24-årige fortsat var på fri fod og efterlyst af politiet. Manden har nu meldt sig selv, er sigtet og varetægtsfængslet.