2.600 kroner for ingenting er også en slags penge

Tag bladet fra munden og sig jeres mening om den ny affaldsordning.

John Lou, Firhøjvej 20, Snertinge, skriver blandt andet:

Kalundborg Kommune går amok.

Som følge af kommunesammenlægningen indføres en ny affaldsordning. Godt, hvis det medførte forbedringer for borgerne, men det gør det absolut ikke.

Vi byggede i 2007 hus i Snertinge og blev tilrådet at vælge 14 dages-tømning med hjemmekompostering som den billigste løsning for os.

Kommunen har leveret affaldsstativ og komposteringsbeholder til den nette sum af 2.600 kr. samt et årligt gebyr på 1.600 kr., der dækker tømning samt retten til at aflevere affald på de lokale genbrugsstationer.

Ved årsskiftet 2008-09 kommer der så en ny tømningsordning. Affaldsstativer med sække skal udskiftes til plastbeholdere med to rum, og prisen stiger til 2.583,75 kr., hvilket er plus 61 procent, som vi betragter som ekstra skat. Hjemmekompostering bortfalder. Et klart tilbageskridt i disse miljøtider. Der skal betales et årligt gebyr for beholderen på 1.025 kr.

Med cirka 50.000 borgere i Kalundborg Kommune og omkring 28.000 beholdere vil gebyret for beholderen indbringer kommunen i omegnen af 28,7 mio. kr. ekstra hvert år i fremtiden – og der er købetvang.

Kommunen refunderer ikke de 2.600 kr., vi betalte sidste år for stativ og beholder. Et tab for borgerne i omegnen af 30 mio. kr.

De føler sig måske bedraget

Vi er mange i de nye udstykninger i både Snertinge og Havnsø, der er flyttet ind i 2007 og 2008, der føler os direkte røvrendt af kommunen. 2.600 kroner for ingenting er også en slags penge.

Jeg kan også levende forstille mig, at sommerhusejere, der skal betale samme bidrag for affaldsordningen, men måske kun bruger sommerhuset 5-10 uger om året, føler sig bedraget, eftersom de tidligere har haft en mere lempelig ordning end helårshuse.

Send protester til kommunen

Jeg går ikke ud fra, vi er den eneste familie, der føler sig trådt på. Jeg vil opfordre alle til at tage bladet fra munden over dette dyre og uigennemtænkte lovsjusk.

Da kommunen for en gangs skyld skal arbejde hurtigt, har vi som borgere kun 14 dages frist til at reagere. Skal underskrifterne have virkning, skal de nok være hos kommunen inden 1. juli. Lav eventuelt en underskriftindsamling i din grundejerforening og send protesten til Kalundborg Kommune.