16.000 kr. til Den Gule Dør

Restauratør Claus Phillipsen, Skipperkroen, overrakte 16.000 kroner til Den Gule Dør.

Helle Pedersen og Jørgen Cramer Pedersen, medarbejdere i Den Gule Dør, modtager her auktionssummen på 16.000 kroner af restauratør Claus Phillipsen.
Helle Pedersen og Jørgen Cramer Pedersen, medarbejdere i Den Gule Dør, modtager her auktionssummen på 16.000 kroner af restauratør Claus Phillipsen.

Da Claus Phillipsen for en lille måned siden donerede et maleri af Jan Sivertsen til en auktion til fordel for Den Gule Dør, var det under indtryk af, at det psykiatriske værested igen var udsat for et spareforslag, som politikerne dog tog afstand fra.

Jan Sivertsens maleri har i hele auktionsperioden været udstillet i Turistkontorets vindue. Da auktionen nærmere sig afslutningen den 5. september, var højeste bud 12.500 kroner. Det syntes en anonym byder var for lidt, og lagde 3.500 kroner oven i, så resultatet blev 16.000 kroner.

– Jeg synes det er blevet mere og mere tydeligt, at flere og flere er berørt psykiske lidelser og ikke mindst ensomhed. Og der er behov for, at vi i fællesskab yder noget, der kan være med til at skabe den ro og tryghed, som er en vigtigt forudsætning for, at folk med psykiske lidelser også kan klare sig, siger Claus Phillipsen.

– Når jeg har valgt at give pengene, som maleriet indbragte til Den Gule Dør, er det fordi det er et godt sted for brugerne.

Beløbet blev modtaget af to medarbejdere fra Den Gule Dør, Helle Pedersen og Jørgen Cramer Pedersen.

– Vi er meget glade for beløbet, og vi synes det er et flot initiativ, Claus Phillipsen har taget, siger Jørgen Cramer Pedersen.

– Pengene falder på et tørt sted, fordi kan være med at skabe aktiviteter for brugerne af Den gule Dør.

– Den Gule Dør er brugerstyret, derfor er det også brugerne, der skal bestemme, hvad de skal bruges til, siger Helle Pedersen. – Nu skal vi diskutere det på en møde med brugerne, og her er det vores opgave, at gribe idéerne og føre dem ud i livet.

– Det er vores opgave at støtte op om de initiativer, brugerne ønsker – også aktiviteter, de i fællesskab kan drage nytte af, siger Jørgen Cramer Pedersen.

– Men vi kunne godt ønske os, at der var lidt færre fordomme om psykiatrien.

Det er imidlertid ikke slut med bidrag til Den gule Dør, for også Køge-kunstneren Erik Vicetz, har givet en af sine mange bronzeskulpturer, der nu også er udstillet i Turistkontorets vindue. Nu bliver det spændende at se, hvor stort et beløb, den kan indbringe.

-ae