15-årig gemte sig for politiet under madras

Ved andet forsøg på indbrud i Fr.sund klappede fælden for to unge mænd

En vaks nabo ringede 112, ved synet af to unge mænd, der stod og var ved at begå indbrud på Vangedevej i Frederikssund.

Episoden fandt sted onsdag formiddag, og politiet sendte straks en patrulje afsted. Da gerningsmændende så patruljen, løb de fra stedet. Betjentene løb efter, men tabte dem af syne ved Kornvænget.

Lidt efter og ikke langt derfra på Skelvej så en anden patrulje en ung gut, som passede på signalementet af den ene gerningsmand. Politiet anholdte derfor denne fyr, som viste sig at være 16 år og fra byen. De kørte til hans bopæl for at se, om der skulle være tyvekoster på adressen.

Betjentene ransagede boligen, og under en madras fandt de en ung 15-årig mand, som forsøgte at gemme sig. Han passede på signalementet fra indbruddet, og blev sammen med den 16-årige anholdt og afhørt.

De erkendte at have begået et indbrud tidligere på dagen på Vestervej i Frederikssund. Det, i første omgang indbringende rov, som bestod af ipads, playstation og et apple-tv, gav den ene gerningsmand i følge deres forklaring til politiet blod på tanden, og selvom den 15-årige ville hjem, lod han sig overtale af den 16-årige til at forsøge endnu et indbrud, som var det der skulle fælde dem.

Nordsjællands Politi oplyser, at de to unge mænd er ukendte i politiets register, men at der naturligvis kommer et retsligt efterspil. Politiet kunne yderligere oplyse, at begge var påvirket af stoffer, da de blev anholdt.