14 millioner tyskere så tv-duel

Søndagens tv-duel mellem den tyske kansler Merkel og hendes udfordrer Steinmeier lokkede ikke nær så mange seere til tv-skærmene som ventet.

Forbundskanseler Angela Merkel og hendes udfordrer Frank-Walter Steinmeier i ARD TV studiet i Berlin søndag aften.
Forbundskanseler Angela Merkel og hendes udfordrer Frank-Walter Steinmeier i ARD TV studiet i Berlin søndag aften.

14,18 millioner – eller 18 procent af de tyske tv-seere – sad søndag aften klinet foran skærmen for at følge med i valgkampens eneste tv-duel mellem den borgerlige forbundskansler, Angela Merkel, og hendes socialdemokratiske udfordrer, udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier.

Nu da der kun er to uger tilbage til forbundsdagsvalget den 27. september, havde tv-stationerne ARD, ZDF, RTL og Sat. 1 ellers sat næsen op efter, at tv-duellen mellem de to toprivaler ligesom i 2005 ville kunne lokke mindst 20 millioner seere til.

Men Merkel og Steinmeier har regeret sammen i Berlin i fire år, og duellen udviklede sig mere til en duet, hvor begge fremhævede den store koalitions resultater og snarere kastede sig ud i diskussioner med de fire studieværter end med hinanden.

Ifølge tv-stationernes rundspørger endte dysten uafgjort, men regeringsparterne CDU/CSU og SPD håber hver især at nyde gavn af det tætte opløb.

– Det giver os medvind i de næste 14 dage – og det var og er nødvendigt her i slutspurten, siger Steinmeier dagen derpå.

– Der er også folk, som er positivt overrasket over, at han nogenlunde formåede at sige sit partis sætninger nogenlunde korrekt, lyder det til gengæld spidst fra Hessens CDU-ministerpræsident, Roland Koch, ifølge nyhedsbureauet dpa.

SPD halter over 10 procentpoint efter Merkels CDU i meningsmålingerne og har derfor desperat brug for at overbevise de op imod 40 procent af vælgerne, der stadig er tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds.